zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Geen verband Phagwa en covidmaatregelen

lees ook ...

Gascylinders en autobatterij van leerkrachten gestolen op At...

Zeven leerkrachten zijn gisteren slachtoffer geworden van diefstal op Atjoni. In de vroege ochtend zijn de leerkrachten erachter gekomen dat hun gascylinders zijn verdwenen, en daarnaast een autobatte...

Minister Ramadhin  en de directeur Volksgezondheid, hebben tijdens de covid persconferentie stellig ontkend dat er enig verband is tussen het verscherpen van de maatregelen en Phagwa. Op de persconferentie kwam naar voren dat bij bepaalde delen van de samenleving de gedachte leefde dat er een verband bestond tussen de viering van Phagwa en de verstrakking van de maatregelen. Dit werd door de autoriteiten middels data ontkracht. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, alsook de directeur van het departement zeiden dat er totaal geen vermoeden van was dat in de eerste week van april al een mogelijke derde golf aangekondigd moest worden.

Tijdens de persconferentie is duidelijk naar voren gebracht dat de maatregelen zijn aangescherpt als gevolg van de constatering van nieuwe varianten bij testsamples van besmette personen die naar Suriname zijn afgereisd. De samples zijn verzameld in de periode van 15 februari 2021 tot en met 25 maart 2021. Deze zijn naar Nederland gestuurd om geanalyseerd te worden. Dat proces heeft ongeveer negen dagen geduurd. Op 5 april zijn de resultaten in Suriname ontvangen. “Dan kunnen wij niet stellen dat er een vermoeden was en dat het beleid rond Phagwa moest worden aangepast. Daarnaast kan gesteld worden dat in de maand maart de Covid-19-cijfers een redelijk dalende trend vertonen”, aldus minister Ramadhin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen verband Phagwa en covidmaatregelen