woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Geen uitbraak van buikgriep en pokken

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

Pokken en buikgriep komen nu voor in de gemeenschap, maar Drs. Vern Nanhoe, waarnemend hoofd Epidemiologie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg zegt dat de verhoogde stijging niet alarmerend is. Nanhoe stelt de samenleving gerust. BOG blijft alert en zal indien nodig passende maatregelen nemen om de volksgezondheid te beschermen.

“ Natuurlijk blijven we alert en monitoren we de situatie nauwlettend. Het is essentieel om regelmatig de handen te wassen, voedsel goed te bereiden en te bewaren, en contact te vermijden met mensen die ziek zijn. Deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen helpen om de verspreiding van buikgriep en pokken te voorkomen.”

Op de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is er ook geen extreme toename te merken. Mensen met symptomen  zoals buikpijn, diarree, braken, koorts, huiduitslag of blaasjes moeten van Nanhoe direct een arts raadplegen. “Het is belangrijk om snel en nauwkeurig vast te stellen wat de oorzaak is van deze symptomen, zodat er indien nodig adequaat behandeld kan worden.”

Nanhoe garandeert dat men bij een eventuele uitbraak mag rekenen op adequate optreden van de verantwoordelijken. Het nummer 178 mag nog  gebruikt worden voor meldingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen uitbraak van buikgriep en pokken