donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Geen traditionele herdenking vliegramp

lees ook ...

De wortel van de criminaliteit aanpakken: armoede en ledighe...

Het verschijnsel dat er vroeg ‘s morgens al tienerjongens en jonge mannen op de straat hoek staan heeft zijn oorzaak. Je kan dit fenomeen van verschillende kanten bekijken. In gesprek met drs Armand...

Het is vandaag 32 jaar geleden, dat Suriname werd geconfronteerd met een vreselijke vliegramp te zanderij.  De stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal wilde dit jaar de vicepresident Ronny Brunswijk en De Nationale Assemblee voorzitter Marinus Bee betrekken bij de plechtigheden betrekken, maar dat is niet tot stand gekomen. De vliegramp vond plaats op 7 juni 1989.

“Nu dat overleg niet tot stand is gekomen en de korte tijd van voorbereiding een cruciale rol is gaan spelen en mede gelet op de streng ingevoerde covid-19 maatregelen, heeft het bestuur van de Stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal, na ampel beraad besloten om dit jaar af te zien van de voorgenomen traditionele plechtigheden. De Nationale Herdenking van de Vliegramp van 7 juni 1989, zal gelet op het bovenstaande, op geheel andere wijze plaatsvinden”, verklaart Roy de Miranda van de stichting.

Jaarlijks herdenkt de stichting op 7 juni bij het Monument van de Vliegramp aan de Jaggernath Lachmonstraat dit pijnlijk gebeuren, waarin 178 mensen, veelal Surinaamse Nederlanders de dood vonden. Elf mensen en een hond overleefden de ramp.

“In principe worden alle slachtoffers van deze bizarre ramp herdacht, maar in het bijzonder het omgekomen Kleurrijk Elftal, haar technische staf en twee bestuursleden. Sinds 2020 wordt de wereld getroffen door de covid-19 Pandemie, die helaas ook Suriname ernstig trof. Om die reden meenden wij het vorig jaar de herdenking te beperken tot formele kransleggingen”.

Vanmorgen vond de traditionele bloemenhulde plaats bij het monument. De minister van Transport Communicatie en Toerisme en  de CEO van Surinam Aitways, Paul de Haan hebben bloemen geplaatst bij het monument om 09.00uur. De minister en de CEO hebben aangegeven, dat deze gebeurtenis een speciale plek heeft in hun hart. Zij spraken de hoop uit dat liefde, ons mag blijven verbinden. Een eventuele overwinning van Natio deze week is opgedragen aan het Kleurrijk elftal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen traditionele herdenking vliegramp