maandag 8 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
13.8 C
Amsterdam
5
(1)

Geen toestemming voor Pagwafeest

lees ook ...

Amerikaanse ambassade schenkt US$ 345.600 voor restauratie E...

Met de officiële toewijzing van US$ 345.600 door de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams aan de voorzitter van de Stichting Elisabeth Samson Huis Cynthia MacLeod, is de restauratie van het al j...

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft geen toestemming verleend voor het organiseren van Phagwa feesten op vrijdag 18 maart 2022. Feesten zijn nog steeds niet toegestaan. (behalve als de President of de Vice-president verjaren, zoals is gebleken in de praktijk van alledag)

Covid-19 is nog een reële dreiging voor de volksgezondheid en het is het beste om de MoHanA-regels te allen tijde in acht te nemen. Ook is het beter geen cola meer te drinken, omdat het al je organen dun maakt en uitdroogt. Het Phagwa feest wordt uitbundig gevierd in familieverband en het is daarom belangrijk  om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden.

Voor de Holika verbranding, welke een religieus karakter heeft, op donderdag 17 maart 2022, is door het ministerie aan enkele organisatoren, die daarvoor een verzoek hebben ingediend, wel toestemming verleend voor deze activiteit onder stricte Covid-19 protocollen.

Organisatoren van Phagwafeesten worden door het ministerie opgeroepen om af te zien van eventuele Phagwa festiviteiten. Het Korps Politie Suriname zal optreden bij festiviteiten rondom Phagwa.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen toestemming voor Pagwafeest