vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(1)

Geen toestemming voor Caribbean Airlines

lees ook ...

Bus- en bootprijzen zullen gesubsidieerd worden

De overheid zal de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, het Nationaal Vervoer Bedrijf en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname subsidieren om te voorkomen dat de prijs van openbaar ve...

Reguliere vluchten van en naar Suriname zijn weer toegestaan, en verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten hervat. Alleen Caribbean Airlines zal nog geen toestemming hiervoor krijgen, omdat de autoriteiten nog steeds niet te spreken zijn over de manier waarop deze maatschappij is omgegaan met gestrande passagiers in maart 2020.

“Zolang Caribbean Airlines haar issues met haar passagiers en de reisbureaus niet in orde maakt zal ze van mij geen toestemming krijgen om operatie te hervatten. Suriname is een land waar regels gelden en orde heerst”, aldus een gebelgde minister   Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. De maatschappij heeft haar gestrande passagiers in de steek gelaten toen, en niets meer van zich laten horen. SLM en Fly All Ways hebben wel correct gehandeld naar de gestrande mensen toe.

Caribbean Airlines maakt echter reclame, terwijl de deur van de Surinaamse autoriteiten nog dicht is, omdat men niet met hen in contact is getreden. Eerst zou volgens reclame van de vliegmaatschappij de vluchten op 13 december hervat worden, nu is dat 18 januari, nog steeds zonder enig contact te hebben gemaakt met de Surinaamse autoriteiten.

Het Braziliaanse Gol en het Panamese Copa Airlines waren ook in de fout gegaan, maar hebben ondertussen zaken recht getrokken. De Associatie van Surinaamse Reisagenten heeft laten weten, dat er samengewerkt wordt naar een oplossing met de Panamese carrier. De vluchten zijn hervat.

Gol is verwezen naar de reisbranche om te voorkomen, dat zaken zich herhalen. Zij mogen weer vliegen op Suriname, wanneer Asra geen bezwaar heeft.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen toestemming voor Caribbean Airlines