vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
4
(1)

Geen toestemming Guyanese vissers om in Surinaamse wateren te vissen

lees ook ...

Support for Suriname’s journalism from the Netherlands...

From April 1 of the following year, journalists from Surinamese media may apply for funds to do research. A fund will be established to provide financial assistance to journalists in Suriname. Over th...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft geen toestemming gegeven aan Guyanese vissers om in de Corantijnrivier te mogen vissen. Dit zei LVV-minister Parmanand Sewdien in De Nationale Assemblee (DNA). Hiermee heeft de minister gisterochtend geantwoord op vragen van NDP-fractieleider Rabin Parmessar. De bewindsman ontkent dat hij aan zijn Guyanese collega Zulfikar Mustapha een toezegging heeft gedaan.

Volgens de minister verbiedt de Surinaamse wetgeving dat aan vreemdelingen toestemming wordt gegeven om te vissen op de grensrivier. De twee ministers hebben in de marge van de viering van 45 jaar onafhankelijkheid in november vorig jaar wel gesproken over problemen die Guyanese vissers ondervinden.

Zij vissen met vergunningen die gegeven worden aan stromannen. Er moet ook veel neergeteld worden aan deze mensen. Sewdien heeft wel gevraagd om deze stromannen in beeld te brengen. In elk geval beantwoorden de Guyanese vissers niet aan de eisen die gesteld zijn in de wet.

De NDP-fractieleider benadrukte dat deze kwestie duidelijk moet worden gemaakt aan buurland Guyana door de Guyanese ambassadeur te ontbieden en via diplomatieke nota.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen toestemming Guyanese vissers om in Surinaamse wateren te vissen