Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geen Surinaamse bursalen teruggeroepen uit Cuba

Geplaatst

op

Bennanon

Er deed enkele dagen geleden een bericht de ronde dat de Surinaamse regering de bursalen in Cuba had teruggeroepen. Dat blijkt niet zo te zijn.

De studenten die via het formeel studiebeurzen programma Cuba-Suriname in Cuba studeren zijn niet teruggeroepen, maar studeren gewoon door. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur laat weten geen bevoegdheid te hebben Surinaamse studenten die met eigen middelen of anderszins in Cuba studeren, terug te roepen.

Hieronder het formeel bericht van het ministerie van Onderwijs

Tot zover het schrijven van Mr. Natasia Bennanon, Directeur van Onderwijs – culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Parbhoesingh
maandag 24 augustus 2020 04:01

Laat studenten studeren.maar de overheid kan studenten toch helpen met een studiebeurs.
Het gebeurd in elk land..Dus laat onze kinderen studeren ook in het buitenland.

Kees
maandag 24 augustus 2020 04:07

Geef ze geld om te studeren. Goed voor het land. Tijd dat we onze horizon verbreden .

Percy
maandag 24 augustus 2020 08:01

Ongelooflijk, het ene na het andere fake nieuws en Culturu schrijf alles gewoon maar op en zet het online. Geen controle of het waar is, wat een onbetrouwbaar nieuws staat hier steeds op.
Het moment dat ik het las wist ik al beter.
Kom op Culturu stop met alles gewoon klakkeloos te melden maar kijk eerst eens goed of het waar is.
Er is hier al genoeg onzin geschreven om een week lang te rectificeren.

Lunes Armand
maandag 24 augustus 2020 13:00

Percy heeft het al aangegeven. Culturu, schotel ons betrouwbaar nieuws voor. Vooral wanneer het gaat om nieuws die mensen in een kwaad daglicht zet. Te begrijpen dat info verstrekkende mensen soms niet makkelijk te bereiken zijn, maar dan nog moeten wij ervoor zorgen/waken dat nieuws dat wordt vrij gegeven door dit soort medium, byzonder betrouwbaar moet zijn. Omdat je allerlei reacties ontlokt die vaak genoeg niet plezierig zijn om aan te horen. Maar als het om de realiteit/waarheid gaat, dan maar!! Om achteraf te ontdekken dat het fake nieuws is, dan is de schade al groot en misschien zelf on-herstelbaar.… Lees verder »

Ronny
dinsdag 25 augustus 2020 11:17

Wanneer gaan mensen eens leren hun mond / neus kapje eens goed om te doen ?????
Denken ze dat ze door in te ademen door hun neus geen corona binnen krijgen ??????
Om.het land op te bouwen zal men zulke debielen uit hun functie moeten zetten en mensen die wel gebruik maken van hun hersencellen moeten aanstellen .Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen