vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

“Geen sprake van verhoogde bustarieven”

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

John Mahadewsing, de voorzitter van Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), , zegt desgevraagd aan Suriname Herald dat de bustarieven niet worden verhoogd. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering (ALV) van de organisatie op maandag jongstleden waren de bustarieven en de subsidie van diesel door de overheid aan de orde.

Er is afgelopen dinsdag overleg geweest tussen het bestuur en de autoriteiten om deze zaken te bespreken. “We hebben met de regering gesproken en er is aangegeven, dat de subsidie niet afgebouwd zal worden,” aldus de PLO-voorzitter.

Afgesproken is dat de PLO binnen twee weken het tarief zal berekenen en op basis daarvan zal de subsidie uitbetaald worden. “Wij van de organisatie bepalen niet wat er moet gebeuren met de tarieven. We gaan alleen de tarieven produceren en die geven aan de regering. Zij zullen bepalen als ze het tarief willen aanpassen of als ze het verschil gaan betalen,” legt Mahadewsing uit.

Een aantal bushouders staan niet achter deze gang van zaken, maar “de bushouders mogen schreeuwen wat ze willen en hoeveel ze willen. Het is de overheid die gaat bepalen als de bustarieven omhoog zullen gaan. Als de regering zegt dat ze zullen compenseren moeten we dat accepteren,” verduidelijkt Mahadewsing .

Hij maakt duidelijk dat de gemeenschap getroffen zal worden door verhoogde bustarieven. Men zal  veel meer moeten betalen voor het openbaar vervoer en dit zal een negatief effect hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Geen sprake van verhoogde bustarieven"