dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(2)

Geen spookambtenaren gewenst

lees ook ...

Brunswijk personally visits cambios to check the e exchange ...

Today is Tuesday and people are eagerly awaiting the exchange rates in Suriname. Acting president Ronnie Brunswijk had indicated last weekend that the price should fall on Tuesday! ABOP foreman and...

Spookambtenaren zullen niet getolereerd worden op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken. Duidelijke taal van minister Rishma Kuldipsingh. Er zal hierop beleid moeten zijn vindt ze en dat gaat via het ministerie van Binnenlandse Zaken. Kuldipsingh verwacht dat een ieder die betaald wordt, aan het werk verschijnt.

“Mensen moeten hun verantwoordelijkheden kennen. Als je niet komt opdagen word je salaris stopgezet en word je ook niet meer geaccommodeerd,” benadrukt de minister.

Inspecties
Het ministerie van AW en J houdt zich meer bezig met arbeidsinspecties en die werkzaamheden zijn opgevoerd. Vanaf haar aantreden in 2020 zijn er ruim 1800 arbeidsinspecties gedaan en is er ruim SRD 700.000 aan boetes geïnd. De arbeidsinspecteurs moesten voor verschillende zaken optreden.

Ze noemde het niet in orde zijn van arbeidslijsten, verzekering van de werknemers of vergunningen. Er wordt soms ook gewerkt met buitenlanders die niet zijn aangemeld. Als personen klachten hebben mogen zij die deponeren bij de Arbeidsinspectie. Die zal eerst op onderzoek uitgaan en hoor en wederhoor toepassen, zegt Kuldipsingh.

Vacaturebank
De bewindsvrouw geeft verder aan dat er wordt gewerkt aan de modernisering van de Vacaturebank. Om dit te doen is er niet alleen geld nodig, maar ook technici. De Vacaturebank moet meer bekendheid krijgen binnen de gemeenschap, is ze van oordeel. Er zullen ook ambtenaren worden geregistreerd die toe zijn aan een andere uitdaging bijvoorbeeld personen die willen werken in de particuliere sector.

President Chandrikaprsad Santokhi had al in zijn eerste jaarrede vorig jaar aangekondigd dat er opschoning zal plaatsvinden van de spookambtenaren op de verschillende ministeries. Het kan niet zo zijn volgens de president dat personen geld ontvangen, maar niet op kantoor verschijnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen spookambtenaren gewenst