zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(2)

Geen spookambtenaren gewenst

lees ook ...

All organizations have a place to commemorate their heydays

Chandrikapersad Santokhi, president of the Republic of Suriname, stated that the administration has chosen to link to a time period when it comes to the heydays of Chinese immigration, abolition of sl...

Spookambtenaren zullen niet getolereerd worden op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken. Duidelijke taal van minister Rishma Kuldipsingh. Er zal hierop beleid moeten zijn vindt ze en dat gaat via het ministerie van Binnenlandse Zaken. Kuldipsingh verwacht dat een ieder die betaald wordt, aan het werk verschijnt.

“Mensen moeten hun verantwoordelijkheden kennen. Als je niet komt opdagen word je salaris stopgezet en word je ook niet meer geaccommodeerd,” benadrukt de minister.

Inspecties
Het ministerie van AW en J houdt zich meer bezig met arbeidsinspecties en die werkzaamheden zijn opgevoerd. Vanaf haar aantreden in 2020 zijn er ruim 1800 arbeidsinspecties gedaan en is er ruim SRD 700.000 aan boetes geïnd. De arbeidsinspecteurs moesten voor verschillende zaken optreden.

Ze noemde het niet in orde zijn van arbeidslijsten, verzekering van de werknemers of vergunningen. Er wordt soms ook gewerkt met buitenlanders die niet zijn aangemeld. Als personen klachten hebben mogen zij die deponeren bij de Arbeidsinspectie. Die zal eerst op onderzoek uitgaan en hoor en wederhoor toepassen, zegt Kuldipsingh.

Vacaturebank
De bewindsvrouw geeft verder aan dat er wordt gewerkt aan de modernisering van de Vacaturebank. Om dit te doen is er niet alleen geld nodig, maar ook technici. De Vacaturebank moet meer bekendheid krijgen binnen de gemeenschap, is ze van oordeel. Er zullen ook ambtenaren worden geregistreerd die toe zijn aan een andere uitdaging bijvoorbeeld personen die willen werken in de particuliere sector.

President Chandrikaprsad Santokhi had al in zijn eerste jaarrede vorig jaar aangekondigd dat er opschoning zal plaatsvinden van de spookambtenaren op de verschillende ministeries. Het kan niet zo zijn volgens de president dat personen geld ontvangen, maar niet op kantoor verschijnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen spookambtenaren gewenst