woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Geen speciale vergadering met 155 jaar Surinaams parlement

lees ook ...

VOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten

De zes VOJ- scholen in Nieuw-Aurora, Guyaba, Gran Tatai, Dan, Godo en Ligorio in Boven-Suriname in het district Sipaliwini hangt sluiting boven het hoofd. Twee jaar lang heeft het ministerie van Onder...

Er komt geen grootse viering van 155 jaar parlement. De speciale vergadering die gisteren zou worden gehouden is niet doorgegaan. Gelet op de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Covid-19-situatie in het land heeft het parlement besloten deze vergadering geen voortgang te laten vinden.

De bedoeling was om voor deze vergadering naast de normale gastenlijsten die voor buitengewone openbare vergaderingen in het parlement wordt gebruikt, ook alle gewezen presidenten, vicepresidenten, parlementsvoorzitters en assembleeleden uit te nodigen. De volksvertegenwoordiging in Suriname herdenkt op 8 mei haar 155-jarig bestaan. Op die dag zal de voorzitter van het parlement Marinus Bee Msc uitkomen met een statement. Deze zal worden uitgezonden op DNA TV (8.4) en GOV TV(8.3).

Om het jubileumjaar niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, is ervoor gekozen om enkele andere activiteiten te organiseren. Later dit jaar zal er een cook-out worden georganiseerd, waarbij personeelsleden van de griffie verschillende maaltijden zullen voorbereiden en doneren aan sociale instellingen.

Verder zal er een gouden munt geslagen worden. Burgers die belangstelling hiervoor hebben zullen later geïnformeerd worden wat de kosten zijn en waar de munten te verkrijgen zijn. De voorzitter van de commissie 155 jaar volksvertegenwoordiging, Roy Mohan, voert namens het parlement hierover gesprekken met de Centrale Bank van Suriname.

Voor het jubileumjaar is verder gepland:
– Een docu-serie met de gewezen voorzitters.
– Een fotoboek met oude- en recente foto’s van parlementaire activiteiten.
– Ook het personeel zal op een later tijdstip een aandenken krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen speciale vergadering met 155 jaar Surinaams parlement