Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geen sneltesten toegang eindejaarsfeesten

Geplaatst

op

Minister Amar Ramadhin Volksgezondheid. Youtube

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei in zijn covid-toespraak gisteravond dat mensen uit de entertainmentwereld, aan het ministerie van Volksgezondheid hebben voorgesteld, om sneltesten te gebruiken voor toegang tot eindejaarsfeesten. Hij gaf aan dat er daarvoor in Suriname geen toestemming verleend zal worden.

De bewindsman gaf aan dat: “het bekend is dat de gevoeligheid van deze antigeen sneltesten laag is bij a-symptomatische personen (minder dan 60%) en wij wijzen dergelijke voorstellen, ondersteund door de PAHO/WHO, met klem af”. Hij zei de sector dankbaar te zijn door oplossingen aan te dragen, maar dat deze oplossingen afgestemd moeten worden op de realiteit. “Een gezond en Covid-19-vrij Suriname is ons doel”,

De minister zei ook in ronde woorden dat het: “vast staat dat wij de gebruikelijke dans- en drank festijnen dit jaar voor één keer omwille van de bescherming van de gezondheid van onszelf en onze naasten, achterwege zullen moeten laten” en waarschuwde de bevolking om niet nonchalant te worden door de daling van de besmettingen, om zo een volgende golf te voorkomen.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen