woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
3
(2)

Geen screening BAZO kaarten onder 16 en boven 60

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

Minister Uraiqit Ramsara van Sociale Zaken en Volkshuisvesting maakte donderdag 13 mei jongstleden bekend in DNA dat er voorlopig geen screening wordt gedaan voor aanvragen voor BAZO verzekeringen voor kinderen tussen 0-16 jaar en personen boven 60 jaar.

Voor nieuwe Bazo-aanvragen voor de groepen 0-16 en 60 plus moeten de mensen naar een van de Basiszorgkantoren om daar opgenomen te worden in het systeem. Als de Bazo-verzekeringskaarten in 2022 zijn vervallen, moet deze groep hiermee naar het Staatsziekenfonds (SZF) of naar één van de Basiszorgkantoren in hun buurt, voor verlenging.

Als het gaat om de BZV-verzekering (17-59 jaar) dan worden de aanvragen wel gescreend. De screening vindt plaats met SWM en EBS bewijzen, die een indicatie moeten geven van de sociale financiële situatie per huishouden.

De minister zegt dat er ook rekening wordt gehouden met de verschillende situaties per huishouden, waarbij mensen soms opgevangen worden door anderen. Op basis hiervan worden niet alle aanvragen op dezelfde manier getoetst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen screening BAZO kaarten onder 16 en boven 60