dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Geen schoon drinkwater te Sarakreek

lees ook ...

Leerkrachten binnenland gaven gehoor aan Fols

Leandro Samson de voorzitter van het Platform Leerkrachten Binnenland meldt dat de leerkrachten in het binnenland solidair zijn met hun collega’s in de stad. De situatie ontmoedigd ook hen. Daarom hee...

Stichting Social Army werd door stichting Big 5 foundation ingeschakeld om het dorp Sarakreek te helpen. Tijdens de orientatie heeft de voorzitter van Stichting Social Army, Mitchell Matroos, de problemen van het dorp aangehoord. Er is namelijk maandenlang al geen schoon drinkwater en er zijn kinderen met een geestelijke en lichamelijke beperking die dirngend hulp nodig hebben. Daarnaast is er ook nog gebrek aan bezigheid voor de kinderen (sportmateriaal).

De organisatie wil met spoed vijf tot tien durotanks als donatie zoeken om de omstandigheden aangenamer te maken voor de bewoners van Sarakreek. Voor de kinderen met een beperking wordt er gezocht naar hulp  in de vorm van o.a. een medisch bed en pampers.

Noemenswaardig is dat Matroos reeds gesprekken heeft gevoerd met ABOP-DNA-lid Fogati Aserie, waarbij de parlementariër aangaf bereid te zijn om zijn volle ondersteuning te geven aan dit project. Hij heeft inmiddels al ondersteund met levensmiddelen voor de oriëntatie.

The Big 5 Foundation werd door de dorpelingen op de hoogte gesteld van de situatie, waarna zij geleidelijk contact hebben gemaakt met Stichting Social Army. Na enkele gesprekken gevoerd te hebben, is er besloten naar het dorp te gaan voor oriëntatie. Er is besloten om het dorp volgende maand te helpen

Voor donaties:

Finabank
Onderwerp: Sarakreek
SRD :811204145
USD :812035947
EURO :813033413

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen schoon drinkwater te Sarakreek