Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geen schaarste aan eieren

Geplaatst

op

door

Dat er een tekort is aan eieren op de lokale markt komt niet door schaarste, maar door een grote mate van smokkel naar de Frans – Guyana. Dit is naar voren gekomen tijdens een bespreking van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) met de sector. Het probleem moet volgens de sector worden gezocht bij de handel. Zij maken misbruik van het tekort door de prijzen op te schroeven. Over vier maanden wordt zelfs een overschot verwacht, als wordt gekeken naar de voorlopige cijfers. Voor de eerste helft van het jaar 2019 zit de sector reeds met 263.000 legkuikens/kippen.

Directeur Reina Raveles van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) heeft tijdens de meeting aangegeven, dat zij reeds opdracht heeft gegeven aan haar werkinstituten om steekproeven te doen bij enkele winkels en te komen met een rapportage.

Minister Parmessar heeft opnieuw aan de sector gevraagd om openhartig te zoeken naar een directe oplossing. De samenleving mag namelijk geen slachtoffer worden van dit probleem. Hoewel er vooralsnog geen behoefte is om eieren te importeren, wil de sector erbij betrokken worden als de overheid beslist om dat te doen. Dat de prijzen in de winkels zijn gestegen van SRD 1,25 naar bijna SRD 2 per ei, is voor de overheid een zorgpunt. Het ministerie van LVV wil er alles aan doen om de prijs terug te dringen. Er zal daarom met het ministerie van HI&T, in overleg met de sector, worden gewerkt aan een adviesprijs.

De sector heeft twee weken de tijd gevraagd om samen met haar producenten te werken aan het stabiliseren van de eierenprijs. Als er geen oplossing is gevonden voor dit vraagstuk, zal de overheid moeten inspringen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Desi Bouterse toespraak op onafhankelijkheidsplein

Geplaatst

op

door

Desi Bouterse heeft vandaag op het onafhankelijkheidsplein de grote menigte toegesproken die hem hebben ondersteund.

Lees verder

Suriname

NDP menigte ondersteunt Desi Bouterse

Geplaatst

op

door

Een grote menigte van de Nationale Democratische Partij (NDP) is aanwezig om de president Desi Bouterse te ondersteunen. Het is een complete paarse vertoning. (zie video).

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen