vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Geen ruimte voor bonus- en vakantiegelden SLM-personeel

lees ook ...

President Santokhi benadrukt voortbestaan van Indiase cultuu...

Ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie vond er op het Onafhankelijkheidsplein een cultureel festival plaats, waarbij de Indiase president Droupadi Murmu als eregast aanwezig was. Volgens presid...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij doet er alles aan, om de salarissen te betalen. Het personeel kan voorlopig geen schoolbeurzen, vakantie-, en bonusgelden van  2020-2021 ontvangen, vanwege de financiële crisis. Dit heeft de CEO Paul de Haan meegedeeld.

De pandemie speelt ook een rol bij de vliegmaatschappij. “Met de derde wave van Covid-19 ziet het er allemaal nog niet rooskleurig uit om tot normalisatie van onze operatie te geraken en meerdere charters uit te voeren”, zegt De Haan.

Hij werd op 16 april officieel aangesteld als Chief Executive Officer van de SLM, nadat zijn benoeming werd goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Hij heeft als opdracht, de Surinam Airways solvabel te maken.  Binnen vijf jaar moet hij de schuldpositie van het bedrijf drastisch omlaag brengen.

Op 3 mei werd bekend dat de directie, aan personeelsleden de mogelijkheid biedt om vrijwillig met ontslag te gaan. Verder is er een optie voor zij die met vervroegd pensioen willen. In de circulaire aan het personeel werd duidelijk gemaakt dat het zwemmen of verzuipen is voor het staatsbedrijf. SLM heeft een schuld van ruim honderd miljoen US dollar.

Er moeten “drastische maatregelen indien wij SLM van faillissement willen behoeden”.  Gesteld werd, dat er voor een “significant deel” van de medewerkers “collectief ontslagvergunning”  zal worden aangevraagd. Kort daarna zei de personeelsbond dat zolang het beloofde herstelplan niet met de bond wordt besproken hij niet gaat meewerken aan collectief ontslag en een vrijwillige ontslagregeling.

Tien dagen bleek dat ook het pensioenfonds van de SLM in ernstige financiële problemen verkeert mede door achterstallige overmakingen van de vliegmaatschappij. Volledige uitkering van pensioenen staat daardoor nu onder enorme druk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen ruimte voor bonus- en vakantiegelden SLM-personeel