zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Geen rooskleurige toekomst voor jarige SOGK

lees ook ...

700 oude auto’s vrijgegeven op de haven

Er is op 16 december 2022 een informatiesessie georganiseerd voor auto-importeurs door de afdeling Invoer, Uitvoer en Deviezen (IUD) Controle van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap ...

Op 15 februari 1986 is de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen opgericht. Het is vanaf het begin een opvangplek voor jonge mensen met een beperking. De economische situatie maakt dat de organisatie steeds minder donateurs heeft, dus krijgen ze minder subsidie. De coronapandemie heeft nu ook de inkomsten uit het verhuren van hun faciliteiten stopgezet, terwijl zij hun 36-jarige bestaan vieren.

Vóór de oprichting van deze stichting was er nauwelijks opvang voor  jongeren met een handicap. Alleen bij het Jeugdcentrum kon men terecht voor spellen. Frank Cameron nam dit als inspiratie en werkte en plan uit voor de opvang en begeleiding van deze groep. Het heeft geleid tot deze stichting, die uiteindelijk naar hem werd genoemd.

Het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting heeft de stichting waardevolle ondersteuning gegeven. Men ontvangt subsidie en er is zelfs gebouwd voor de pupillen. De ervaring met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is anders.  Dit ministerie heeft ook ondersteund, maar twee jaar geleden aangekondigd dat de huurovereenkomst van de sporthal en het complex zal worden stopgezet. Dit heeft gezorgd voor openstaande rekeningen. Leerkrachten en pupillen van het centrum zijn in dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Pogingen van de stichting om tot een gesprek te komen hierover heeft niet geleid tot resultaat.

De pupillen leren onder andere werken in de huishouding en matten vlechten. Dit  is een bron van inkomsten voor de stichting. Verder hebben  de pupillen meerdere keren met succes deelgenomen aan de Special Olympics.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen rooskleurige toekomst voor jarige SOGK