woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Geen reden tot bezorgdheid: drinkwaterkwaliteit Suriname veilig

lees ook ...

Surinaamse Hindilessen in de schijnwerpers tijdens diploma-u...

Op zondag 21 april 2024 vierde de Suriname Hindi Parishad (SHP) de diploma-uitreiking van Hindi-studenten in Nickerie. De ceremonie, gehouden op het commissariaat, was een gelegenheid waarbij studente...

De leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wil de bezorgdheid bij de gemeenschap wegnemen en garandeert dat haar drinkwaterkwaliteit veilig is. Er is kennis genomen van de berichtgeving over de toename van gevallen van braken en diarree onder voornamelijk kinderen. Het bedrijf wil benadrukken dat er niets mis is met zijn drinkwater, omdat het schoon en veilig is.

Er is geen reden tot bezorgdheid over de kwaliteit van het door haar geproduceerde drinkwater. Daartoe heeft de SWM een regulier programma voor de continue monitoring van de drinkwaterkwaliteit.

De kwaliteitsmetingen die regulier worden uitgevoerd door de afdeling Laboratorium op de productiestations, in het distributienet en bij klanten thuis vertonen thans geen afwijkende resultaten voor wat betreft de chemische en bacteriologische kwaliteit van het water.

Het drinkwater wordt conform de normen van de World Health Organisation (WHO) getoetst. Hiernaast worden ook de nodige eisen gesteld bij het productie- en distributie proces, waarbij bij calamiteiten de nodige procedures nauwkeurig moeten worden ingezet.

De SWM is zich als ISO 9001:2015 gecertificeerd bedrijf bewust van haar verantwoordelijkheid voor het garanderen van gezond en betrouwbaar drinkwater volgens de hoogste standaarden en zal alles nalaten om de volksgezondheid in gevaar te brengen. Bij onduidelijkheden of voor meer informatie mag men vrijblijvend contact opnemen met de waterleidingmaatschappij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen reden tot bezorgdheid: drinkwaterkwaliteit Suriname veilig