maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Geen reden politiebureau in aanbouw te slopen

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

Vandaag heeft ingenieur Mukesh Mungra in een persconferentie meegedeeld dat er “helemaal niets mis is” met het hoofdbureau van politie in aanbouw, dat men nu van plan is te slopen. Het gebouw in aanbouw staat op de hoek van de Gemenelandsweg en de Pengelstraat. Indien de regering dit plan uitvoert is het voor hem “verschrikkelijk…vermorsen” van ontwikkelingsgelden. Hij wil hiermee wereldkundig maken dat het een ”pertinente leugen” is dat het gebouw op instorten staat.

Mungra zegt geen tweede agenda te hebben met deze mededeling. Hij ‘spuugt zijn gal” omdat hij het vreselijk onterecht vindt, dat er met middelen van het land, die het heel land ten goede zouden moeten komen, en niet slechts een kleine groep, op deze manier wordt besteed. De ingenieur is ervan overtuigd dat men het geld anders wil besteden, dan waarvoor het bedoeld is, namelijk afronding van de bouw.

Constructief is helemaal niets fout aan het gebouw. “Dat men dat wil gaan slopen is bijna misdadig te noemen”, zei Mungra vandaag tijdens de persconferentie. Hij zal zijn bevindingen ook meedelen aan de Nederlandse Ambassade.

Bij de start van de bouw in 2010 verzekerde Santhoki als minister toen, dat dit het beste is dat er op dit gebied kan. Het bureau van Mungra, dat het ontwerp deed, werd er toen “hals over kop” erbij gehaald om de bouw, ( later blijkt als verkiezingsstunt) te starten. Na de eerste steenlegging is het buerau van Mungra weer bedankt.

Tijdens de regering Bouterse heeft Santhoki eens zijn teleurstelling uitgesproken over de stopzetting van de bouw “ omdat men geen sterke politieapparaat wilde”. Nu draagt hij de overtuiging dat het gebouw gesloopt moet worden. Deskundigen heeft hij in de hand genomen, om dit te bewijzen.

Bron: www.sun.com

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen reden politiebureau in aanbouw te slopen