maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(3)

Geen plek voor georganiseerde criminaliteit in het Surinaams leger

lees ook ...

Actie onder Hooghart en Sallons gaat door met minder mensen

De vakbondsleider Michael Sallons en Ronald Hooghart zijn trekkers van de antiregeringsprotesten van de laatste dagen. Zij lopen dagelijks met een steeds kleiner groep burgers door de straten van Para...

Er is binnen het Nationaal Leger (NL) geen plek voor georganiseerde criminaliteit. Dit zegt minister Krisnakoemarie Mathoera. De bewindsvrouw bevestigt dat zaterdagavond een legerofficier is aangehouden. Deze militair is door de Militaire Politie (MP) in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM).

“Er is geen plek voor de georganiseerde criminaliteit in het Nationaal Leger”, benadrukt minister Krishna Mathoera. Volgens haar heeft de samenleving niets aan een leger, waarbij officieren betrokken zijn bij de georganiseerde criminaliteit. “Het past niet binnen hun beroepsethiek en is ook niet de eed die zij hebben afgelegd. Zij moeten de samenleving juist naar eer en geweten dienen”, zei de bewindsvrouw.

Deze mogelijke infiltratie vanuit de georganiseerde criminaliteit zal met man en macht worden uitgeroeid, geeft de minister aan. Inmiddels heeft de defensieorganisatie maatregelen getroffen tegen een andere legerofficier tegen wie de justitiële autoriteiten de opsporing en aanhouding hebben gelast voor zijn mogelijke betrokkenheid in de Tafelberg-drugszaak in april.

Deze officier is ontslagen en maakt geen deel meer uit van het leger. Volgens minister Mathoera zijn de straffen van de krijgstucht, oftewel de interne gedragsregels binnen de strijdkrachten, op alle militairen, ongeacht hun rang, gelijkelijk van toepassing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen plek voor georganiseerde criminaliteit in het Surinaams leger