donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
0
(0)

Geen plek meer voor doden in Albina

lees ook ...

Goed zittingsjaar Hof van Justitie

Het nieuwe zittingsjaar van het Hof van Justitie (HvJ) october 2021 tot september 2022 is officieel geopend op vrijdag 8 oktober 2021  tijdens een buitengewone openbare zitting van het Hof aan het Ona...

Vanaf 1 december kan niemand meer worden begraven op de begraafplaats te Albina. Volgens districtscommissaris (dc) van Marowijne-Noordoost Clyde Hunswijk is er ook op andere plekken in het gebied geen plaats meer. Familieleden zullen naar Moengo of Paramaribo moeten uitwijken om hun geliefde te begraven.

De begraafplaats van Albina blijkt al geruime tijd geen ruimte meer te hebben. Doden worden op een geïmproviseerde manier begraven. “In sommige gevallen wordt een lijk op dezelfde plek van een bestaand graf begraven en dat kan niet,” zegt de burgervader.

Begrafenisondermers zien graag dat deze kwestie spoedig wordt opgelost, omdat het uitwijken naar een andere locatie hoge kosten met zich zal meebrengen. Bestuursambtenaren zijn volgens Hunswijk dringend opzoek naar een hooggelegen plek, die als laatste rustplaats van overledenen kan dienen. Het mag niet onder water lopen bij zware buien. Albina is meer dan honderd jaar oud en de begraafplaats ook.

NDP-parlementariër Claudie Doornkamp-Sabajo van Marowijne dikte gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee de behoefte aan een nieuwe openbare begraafplaats aan. “Ik vraag u dat mee te nemen op de begroting. Op de huidige begraafplaats worden mensen al op elkaar begraven, omdat er geen plek meer is en dat is niet zo mooi, zei ze.

Abop-parlementariër Genevievre Jordan merkte op dat er al al een commissie, samen met de dc, bezig is om een nieuwe begraafplaats te lokaliseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen plek meer voor doden in Albina