woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Geen Phagwa in feestverband

lees ook ...

Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers geïnstalleerd

Het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers is maandag per beschikking geïnstalleerd door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). De bedoeling is dat dit team zal zich buigen over de ...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft dringend het verzoek gedaan aan de gemeenschap om het Phagwa niet in feestverband te vieren. Het risico op de opleving van covid-19 is heel groot. Phagwa gaat gepaard met lichamelijk contact. Dit is niet bevorderlijk voor de preventie van covid-19.

Volksgezondheid heeft de bevolking zoveel mogelijk opgeroepen om het feest in de huiselijke sfeer te vieren. Indien men geen gehoor hieraan geeft, kunnen wij een derde covid-19 golf verwachten. “Een derde Covid-19-golf zal onvermijdelijk zijn als wij met zijn allen de verantwoordelijkheid over onze gezondheid laten liggen. Met het losbandig feesten zullen de consequenties van een derde golf ook merkbaar zijn”, volgens het ministerie.

De samenleving wordt opgeroepen om de politie te melden, indien zij informatie hebben over privéfeesten. Volksgezondheid is duidelijk over zaken. “Er zal niet geschroomd worden om op te treden tegen personen die zich schuldig maken aan de overtreding op het verbod op feesten”, is de waarschuwing van volksgezondheid.  De lockdown is nog steeds van kracht tussen elf uur ‘s avonds en vijf uur ‘s morgens. Informatie in de gemeenschap dat er geen avondklok geldt op maandag komen niet van het ministerie en berusten niet op waarheid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen Phagwa in feestverband