zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Geen opnamemogelijkheid meer in Regionaal Ziekenhuis Wanica

lees ook ...

Autovrije zones tijdens aanwezigheid Indiase president

Het Korps Politie Suriname wil autovrije zones instellen tijdens de aanwezigheid van de Indiase president in ons land. President Murmu Droupadi van India zal tijdens de viering van 150 jaar Hindoestaa...

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) heeft zijn maximale capaciteit al bereikt. Er is geen opnamemogelijkheid meer, zegt directeur Jason van Genderen. De medische zorgsector maakt moeilijke tijden door vanwege de verergerde Covid-19-situatie in Suriname. De aanhoudende coronapandemie legt een enorme druk op de beddencapaciteit en zorgverlening van het ziekenhuis.

“Wij kunnen het niet permitteren als samenleving dat ons zorgsysteem crasht,” accentueert de directeur. Er is door verschillende medici en actoren binnen de zorgsector een zorgwekkend beeld geschetst van onze zorginstellingen. De druk op de medische zorg neemt door de toename van Covid-19-geïnfecteerden enorm toe. Niet alleen de beschikbaarheid van bedden is zorgelijk, maar ook het gedeelte van het personeel in de tweede lijn, die aan het uitvallen is. Van Genderen benadrukt dat de situatie in RZW gedefinieerd kan worden als zorgwekkend.

“Ziekenhuizen kunnen innovatief zijn om ruimtelijke faciliteiten te creëren, maar qua mankracht schieten we tekort, ook wat betreft apparatuur en andere utiliteiten. Het personeel is moe en uitgeput. Iedereen werkt extra hard, vanaf de organisatie tot de uitvoering. Zij draaien al dubbele shiften, ze zijn ook maar mens. Mensen zitten al tegen een burn-out aan”.

De RZW-directeur roept de samenleving op om zich te houden aan de MoHanA-maatregelen. “We hoeven niet ver te kijken, laten we maar kijken wat er gebeurt in ons buurland Brazilië. De gemeenschap moet gaan beseffen dat we de strijd tegen Covid-19 alleen met collectieve bewustzijn kunnen overwinnen,” zegt de directeur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen opnamemogelijkheid meer in Regionaal Ziekenhuis Wanica