maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Geen olie gevonden in boorput Rasper1

lees ook ...

Verdachte C.K. aangehouden voor witwassen na onderzoek Openb...

Op 22 januari van dit jaar werd de verdachte C.K. na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Money Laundering (witwasse...

De resultaten van de nieuwe olieboringen in Blok 53  zijn bekengemaakt door APA Corporation (APA). In Rasper 1 is alleen water aangetroffen. Dit heeft geen effect op eerdere ontdekkingen. Productie in de toekomst gaat gewoon door. Exploratieput Baja in het zuidelijke deel van Blok 53, wordt de volgende put voor dezelfde activiteiten. Hier staat de boormachine al gereed.

In ons buurland Guyana zij dezelfde activiteiten gaande. Er wordt gezocht naar olievoorkomens buiten de zogenaamde ‘golden lane’. Ook wanneer er geen olie is gevonden in een put, haalt men noodzakelijke gegevens uit de boringen, die aangeven hoe men verder tewerk moet gaan.

Directeur van Staatsolie Anand Jagesar blijft erbij dat er nu voldoende olie is gevonden om over te gaan tot productie. Wat men nu doet met nieuwe boringen is nagaan in hoeverre geplande productie  verhoogd  kan worden. Rond eind van het jaar zullen Total en Apache bekendmaken hoe het plan eruit ziet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen olie gevonden in boorput Rasper1