zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

Geen offshore olieproductie voor 2027

lees ook ...

Reyme pleit voor dienstplicht

Steven Reyme, A20-voorzitter erkent dat de gemeenschap te kampen heeft met verval van normen en waarden en dat de overheid dit moet aanpakken. Jongeren die niet meer naar school willen, moeten de juis...

De Staatsolie Maatschappij Suriname heeft aangegeven dat er vóór 2027 geen offshore olieproductie in Suriname zal zijn. Dit komt voort uit een aantal factoren die uit de huidige exploratiefase naar voren zijn gekomen. Het staatshoofd geeft de visie van de regering op de nieuw verkregen informatie.

President Santokhi zegt dat de regering verder gaat met de projecten die zij aan het uitvoeren is. Hij noemt de bouw van de diepwaterhaven in Nickerie voor het creëren van een economische hub en de recentelijk gelanceerde eerste samenwerking tussen Suriname en China op landbouwtechnisch gebied. De regering heeft in dit kader reeds een areaal van 200.000 hectare beschikbaar gesteld voor het opkrikken van de agrarische sector. Daarnaast is er 10 miljoen Euro gereserveerd voor de agrarische sector en de productie.

Het staatshoofd merkte op dat door het uitstel van de Final Investment Decision (FID) het ook verwachtbaar was dat de eerste offshore olieproductie uitgesteld zou worden. Hij zegt dat het opstarten hiervan een gedegen voorbereiding vraagt. De regering zal er alles aan doen om de actoren in de energiesector samen te brengen en een integrale aanpak te stimuleren.

Hij zegt verder dat nadat de verwachting eerst 2025 was, Suriname zich met het uitstel nu beter kan voorbereiden op de grootse ontwikkeling. Zo kunnen jongeren klaargestoomd worden voor de oliesector en meer geïnvesteerd worden in local content. Het staatshoofd merkt op dat in 2027 inmiddels veel Surinamers afgestudeerd zullen zijn op het gebied van olie en gas; de opleidingen hiertoe zijn onlangs opgestart.

De president geeft ook aan dat de focus blijft op de productiesector, waarin er   meer geïnvesteerd moet worden. Suriname zal ook meer moeten gaan exporteren en zodoende meer inkomsten genereren. De aandacht zal ook gevestigd worden op landbouw. Het staatshoofd zegt dat er geen sprake is van verloren geld in de exploratie. Hij meent dat investeren gepaard gaat met risico’s en kansen. Dit geeft zekerheid en uiteindelijk een mooie toekomst voor Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen offshore olieproductie voor 2027