woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Geen mondkapjes meer in openbaar vervoer door afschaling kabinet

lees ook ...

Economie Suriname herstelt volgens president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) laten weten dat de meeste doelen die de regering had gesteld in het herstelplan zijn gehaald. Santokhi gaf aan dat de i...

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers, heeft recentelijk  bekendgemaakt dat het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen verder af te schalen. Vanaf volgend week woensdag is er geen mondkapjesplicht meer in het openbaar vervoer. Ook geen advies meer om thuis te werken. Bij evenementen met meer dan 500 mensen, is men niet meer verplicht te testen, dus het zogenaamde 1G-beleid is opgeheven.

Alleen positief geteste mensen op corona moeten nog in isolatie. De basis adviezen blijven in tact, zoals handen wassen en niezen in je elleboog.

Het kabinet gaat verder dan het advies van het Outbreak Management Team (OMT). Die wil wel de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer handhaven, zolang het aantal infecties nog hoog is. Ook vond het OMT het verstandig om het huidige thuiswerkadvies in stand te houden.

Kuipers gaf dinsdag toe, dat hij de aangekondigde versoepelingen verantwoord vindt. De besmettingen zijn stabiel en het aantal ic-opnames blijft voldoen aan de verwachtingen. Het merendeel die nu ziek wordt van het virus, is ouder dan vijftig jaar. Daarnaast bieden de coronavaccinaties en de boosters nog steeds voldoende bescherming, benadrukte hij.

De besmettelijkere BA.2-subvariant van de omikronvariant en de eerdere versoepelingen hebben het aantal besmettingen bevorderd. Echter verwacht men  niet dat dit tot een stijging van de ziekenhuiscijfers  zal leiden, ondanks het feit dat het OMT benadrukt dat  onduidelijk is of de piek al bereikt is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen mondkapjes meer in openbaar vervoer door afschaling kabinet