zaterdag 1 april 2023
23.8 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
3
(1)

Geen massale opkomst bij protestactie; burgers mogelijk bang voor traangas

lees ook ...

FONDS van het Kabinet van de President, Particulier- of Staa...

Er is uit het Sociaal Fonds van het Kabinet van de President geld vrijgemaakt voor de renovatie van een Mandir aan de Gangaram Pandayweg. Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Openbare ...

Bij de protestactie dinsdag op het Kerkplein is er geen sprake geweest van een massale opkomst. De leiders van samenwerkende vakbonden onder de naam 1:6 zijn niet tevreden. Plan B zal nu worden ingezet. “Dit is het begin, we komen terug”, zegt vakbondsleider Michael Sallons. Niet alle aangesloten vakorganisaties hebben hard genoeg gewerkt in het veld, meent hij.

De vakbondsleiders hadden het niet gemakkelijk om hun toespraken te houden, omdat veel mensen niet wilden luisteren. Assembleelid Edward Belfort (ABOP) was ook op de locatie aanwezig en riep president Chan Santokhi op om af te treden. Volgens Belfort heeft de regering in een jaar tijd bewezen het land niet te kunnen regeren.

Vakbondsleider Imro Edam vindt dat politiek het land in de afgrond heeft gestort. Dit is vanaf 1975 het geval. “Politiek moet oprotten, want het volk pinaart”. Hij voert aan dat de regering heeft opgeroepen om het pad van dialoog niet te verlaten. 1:6 wil geen ellenlange gesprekken voeren, maar wil resultaten zien.

Vorige week was de groep ontvangen door het staatshoofd. Toen is volgens Sallons gevraagd dat er een namenlijst moest worden ingediend, zodat mensen een stuk perceel konden krijgen.  Hij merkt op dat geen enkele lijst wordt ingediend, want ook al zouden mensen grond krijgen, ze hebben geen geld om het verder te ontwikkelen.

Belfort is duidelijk teleurgesteld in de regering. Hij gaf aan dat hij uit vrije wil naar Kerkplein is gekomen, omdat hij het volk vertegenwoordigt. Ook maakt hij zich niet druk om partijdiscipline, want ook al plaatst een politieke organisatie kandidaten op de lijst, het volk stemt.

Hoe plan B van de samenwerkende vakbonden eruit ziet, is niet bekend. De oproep van de regering om het pad van dialoog te volgen heeft burgers mogelijk bang gemaakt. De regering had enkele weken terug aangegeven, dat er traangas was besteld voor de politie. Dit is misschien reden geweest dat de opkomst niet geweldig was. Op social media wordt er wel geklaagd over de economische situatie in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen massale opkomst bij protestactie; burgers mogelijk bang voor traangas