dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Geen lockdown meer op de zondag

lees ook ...

Schoolkinderen bezoeken LVV Houttuin voor rondleiding

Kinderen van de Pandiet R. Sheoratan school brachten gisteren en vandaag een bezoek aan het ressortkantoor te Wanica-B van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor een rondleiding....

De regering in Suriname heft vanaf dit weekend de lockdown op de zondag op. Zij heeft de nieuwe Covid-maatregelen gisteravond bekendgemaakt. Vanaf nu zijn individuele sporten toegestaan. Vooralsnog blijven de gebedshuizen gesloten. Echter hoopt de regering voor 11 juli in overleg met de religieuze leiders te komen tot gefaseerde openstelling. Taxi´s mogen alle burgers vervoeren volgens de geldende maatregelen. De maatregelen die gisteren zijn ingegaan gelden tot en met 19 juli.

Een andere maatregel is dat sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of -gelegenheden open mogen. Scholen blijven nog gesloten. Slechts examenklassen zijn open onder strikte naleving van de protocollen.

Uitgaansverbod
Het uitgaansverbod is gedurende deze periode dagelijks van 18:00 uur in de avond tot 06:00 uur in de ochtend. Voor de duidelijkheid mag men zich, gedurende deze periode, van 6 uur in de ochtend tot 6 uur in de middag, begeven op de openbare weg. Gedurende het uitgaansverbod, op de aangegeven uren, mogen slechts de essentiële diensten en de personen in het bezit van een dispensatie of die zich geregistreerd hebben via het ministerie van Justitie en Politie, zich op de openbare weg begeven.

Samenscholingsverbod
Het is verboden deel te nemen aan een groep van meer dan vijf personen. Uitgezonderd zijn De Nationale Assemblée, de regering, de Staatsraad en personen uit de zorg, veiligheid en essentiële diensten.

Beperking commerciële activiteiten
In deze periode mogen nachtclubs, dancings, discotheken, bordelen, bars niet open. Ook casino’s blijven dicht. Hetzelfde geldt voor recreatieoorden.

De regering doet een ernstig beroep op de gemeenschap om zich strikt te houden aan de maatregelen. De nieuwe maatregelen bieden meer ruimte aan de gemeenschap om zich op de openbare weg te begeven. Op de samenleving wordt een beroep gedaan om zich alleen op straat te begeven als dat dringend noodzakelijk is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen lockdown meer op de zondag