maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Geen leerstofachterstand door verlengen kerstvakantie

lees ook ...

Israël toont belangstelling voor Surinaamse goud- en oliesec...

De niet-residerende ambassadeur van Suriname voor Israël, Stevanus Noordzee, heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Yitzhak Herzog van de staat Israël. Dit historisch moment vond plaats op...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), denkt niet dat er een achterstand in leerstof zal optreden vanwege de verlenging van de kerstvakantie. Vanwege de stijging van het aantal Covid-19-gevallen is door het ministerie van Volksgezondheid beslist om de schooldeuren dicht te houden. “De situatie waarin wij leven is niet normaal. Wij moeten dus ook niet proberen het normale lesprogramma of curriculum af te willen hebben. Normaal doen in een abnormale tijd werkt nergens,” zegt Levens.

“Crèches en kinderopvang zullen wel open zijn vooral voor de groepen die niet anders kunnen,” zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zaterdagmiddag tijdens de Covid-19-persconferentie. Als gesproken wordt van achterstand lijkt het er volgens minister Levens op “dat iedereen nog harder, nog sneller moet rennen om de eindstreep te halen, maar de eindstreep wordt steeds verder gelegd door deze abnormale Covid-oorlog”, zegt de bewindsvrouw.

In plaats van de nadruk leggen op afstandsonderwijs en ontstaan van mogelijke achterstand, kiest Levens liever voor wat de leerlingen hebben geleerd en dat er voor gezorgd moet worden dat ze door blijven leren. Het ministerie blijft met docenten en leerkrachten in gesprek hoe zij op een zinvollere manier nieuwe vormen van lesgeven kunnen toepassen.

Haar gedachten gaan onder meer uit naar leerrijke video’s en kleine onderzoeken om de les voor de kinderen interactiever te maken. “We moeten niet blijven focussen op kwantiteit maar de kwaliteit en vooral het vermogen om zelf dingen met plezier te doen. Het accent moet nu gelegd worden op het vermogen van kinderen en studenten om zelf op onderzoek uit te mogen gaan”, zegt de onderwijsminister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen leerstofachterstand door verlengen kerstvakantie