woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
4
(1)

Geen lamlegging schoolvervoer op komst

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Er komt geen lamlegging van het schoolvervoer op komst. Momenteel circuleren er in de media berichten dat de schoolbusvervoerders maandag aanstaande niet zullen rijden. In een persbericht meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dat dit volgens de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Antonius Pokie, niet het standpunt van de bond is.

“Er is een mondelinge afspraak met het ministerie dat de bushouders de 10e van de maand over hun gelden moeten beschikken. Door uiteenlopende redenen lukt dat niet altijd. Wij van de bond hebben een primaire verantwoordelijkheid naar de leden toe maar wij hebben ook een sociale verantwoordelijkheid naar de leerlingen toe,” aldus citeert het ministerie de OBS-voorzitter.

Pokie geeft volgens het ministerie aan dat hij de bushouders begrijpt en dat sommigen echt niet over de financiën beschikken om te tanken, vooral omdat ze in het nieuwe jaar meteen geconfronteerd zijn met een verhoogde brandstofprijs.

“Ik heb mijn uiterste best gedaan. Wij hebben nu de zekerheid gekregen dat de bushouders de komende week over de gelden beschikken. Er is dus geen sprake van lamlegging van het schoolvervoer,” citeert het ministerie de voorzitter verder.

De OBS-voorman stelt dat de leerlingen twee jaar lang geen optimaal onderwijs hebben kunnen genieten vanwege de covid-pandemie en dat, nu er weer volop school is, de ondersteuning moet worden geboden. De bond zal er alles aan doen om het schoolvervoer draaiende te houden. Hij geeft wel aan dat er zal worden gekeken hoe dit de komende maand(en) voorkomen kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen lamlegging schoolvervoer op komst