dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(2)

Geen KLM Boeings voor Suriname

lees ook ...

President Santokhi zegt Suriname te zullen redden

President Chandrikapersad Santokhi is ervan overtuigd dat de regering onder zijn leiding Suriname zal redden. Hij zei dit bij de 47ste viering van de onafhankelijkheid van Suriname. Volgens de preside...

Sinds het  geleasede vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij(SLM)  binnen 3 maanden tijd voor de tweede keer door de eigenaar was weggesleept in Miami, is het voor de SLM pappen en nathouden om toch nog wat vluchten uit te kunnen voeren. Surinam Airways maakt voor de Schiphol-route gebruik van een Airbus A340-300 van Air Belgium.

De SLM wil een aantal Boeing 737’s en een Boeing 777 inhuren om de capaciteitsproblemen op te lossen. Er zijn gesprekken gevoerd met de Nederlandse ministers Kaag (Buitenlandse Zaken) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) om te praten over mogelijke hulp. Dit was ook al het geval tussen 2004 en 2010. Toen voerde de Surinaamse luchtvaartmaatschappij de lijndienst tussen Paramaribo en Schiphol uit met een Boeing 747-300 die voorheen voor KLM vloog.

De KLM heeft niet bevestigd dat er gesprekken zijn gevoerd met de SLM, en er zou ook geen sprake zij van het verhuren van KLM-vliegtuigen aan de SLM.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen KLM Boeings voor Suriname