dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Geen huisartsenvergunningen meer in Paramaribo en Wanica

lees ook ...

Dienst Dermatologie wordt versterkt door het Ministerie

De dienst Dermatologie kreeg op Wereld Aidsdag, 01 december jongstleden, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en directeur Rakesh Gajadhar Sukul op werkbezoek. De dienst Dermatologie is verantwo...

Er zullen vanaf 1 februari 2022 geen huisartsenvergunningen meer verstrekt worden door het ministerie van Volksgezondheid in Paramaribo en Wanica. Geen enkel verzoek dat na 31 januari 2022 wordt ingediend voor een huisartsenpoli in deze twee districten, zal in behandeling worden genomen.

In deze twee districten zijn er namelijk te veel huisartsen gevestigd, waardoor andere delen van het land weinig tot geen huisartsen hebben. Het ministerie is voornemens om kwalitatieve gelijkwaardige gezondheidszorg te garanderen in alle districten door een transparant, evenwichtig en efficiënt huisartsenvestigingsbeleid te voeren. In de transitiefase zullen conform de protocollen vergunningen bij hoge uitzondering worden verstrekt tot en met 31 januari 2022.

Hieronder een overzicht van de huidige behoefte aan huisartsen ingedeeld naar district.

In totaal is er nog behoefte aan ongeveer 48 huisartsen om geheel Suriname te voorzien van huisartsen dienstverlening, echter dient men wel rekening te houden met de spreiding van de huisartsenvestigingen om de kwaliteit van de zorg te blijven waarborgen. Het ministerie zal voor de komende periode haar beleid goed afstemmen op de lokale behoefte van de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen huisartsenvergunningen meer in Paramaribo en Wanica