Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geen hotelverblijf Surinaamse assembleeleden op staatskosten

Geplaatst

op

Op de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee dinsdag jongstleden, werd besloten dat de assembleeleden uit de districten voor de komende twee jaren geen hotelrekeningen mogen declareren voor het bijwonen van parlementsvergaderingen in Paramaribo.

Het declareren van hotelrekeningen was de gewoonte, maar omdat de rekeningen vaak behoorlijk hoog opliepen werd er besloten om in de plaats daarvan, de assembleeleden uit de districten voor de duur van twee jaren een maandelijkse toelage van SRD 5000 toe te kennen voor hun verblijf in Paramaribo. Over de brandstoftoelage van deze groep wordt in de eerstvolgende huishoudelijke vergadering beslist, omdat de kosten daarvan nog berekend moeten worden. – culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zondag 9 augustus 2020 08:00

5000 SRD per maand erbij en misschien nog reiskosten? Wauw, Suriname heeft dus toch genoeg geld?????

Lucinda
zondag 9 augustus 2020 12:57

Wat een grote onzin is dit. Waarom.in een hotel verblijven? Ze wonen toch in Suriname en hebben overal vrienden en familie of kennissen wonen. Weer een vorm van geldverspilling. Laat heel Paramaribo ook gaan verblijven in de hotels en geef het volk ook SRD 5000 aan verblijfskosten.Gaat er nog iets daadwerkelijk veranderen in ons land of gaat het dezelfde kant op als de vorige regering? Dit te zot voor woorden. Dit is water naar zee dragen. Wat bezielt deze gasten .Deze zogenaamde traditie moet direct beëindigd worden. Het is duidelijk dat deze Assemblee leden meer gefixeerd zijn op het geld… Lees verder »

Bravo84
zondag 9 augustus 2020 16:57

Goed idee

Faya
zondag 9 augustus 2020 17:36

Waarop is dat bedrag gebaseerd? Geldt het ook voor assemblee leden uit de aangrenzende districten? Er zijn een heleboel mensen die in Wanica, commewijne wonen en dagelijks naar Paramaribo reizen voor hun werk zonder daar een aparte toelage voor te krijgen. Wanneer je solliciteert voor de functie hou je rekening met de extra kosten die daarbij gepaard gaan. Als dit voor de assemblee leden te veel is, mogen ze hun functie dan neer leggen. We pina in a kondre! Begrijpen ze dit nog stééds niet?

Verstandig
zondag 9 augustus 2020 17:44

Jammer soso monie ego naar ding elite

Lunes Armand
zondag 9 augustus 2020 22:15

Het gaat om het volksbelang, dus het volk moet betalen; Je kan iemand niet dwingen om bij familie te verblijven. RIGHT!! Maar, op basis waarvan is dit bedrag bepaalt? Met hoeveel dagen verblijf in Par’bo is er rekening gehouden? Zit verzuim in de berekening? Krijgen de mensen van Commewijne en Sar’ca het zelfde bedrag als Brokopondo en Sipaliwini? Is zoom geen mogelijkheid voor bepaalde vergaderingen? Grote organisaties gebruiken het. De makkelijkste oplossingen zijn niet de beste. Het wordt tijd dat het land ontsloten wordt van internet. Geef elk nummer een code en laat via belte goed betaalt worden voor gebruikte… Lees verder »

Lunes Armand
zondag 9 augustus 2020 22:23

Hoeveel leden van DNA hebben slechts het salaris van hun DNA functie om mee te leven? Wordt er wel belasting betaald over het DNA salaris? Wel, laat iedereen zijn of haar bijdrage leveren, want voor het 2e salaris, naast dat van DNA, wordt er zo goed als niet gewerkt. laten de mensen van de verre districten hun 2e salaris compleet behouden en die van par’bo en omstreken een deel daarvan inleveren. Dan hebben wij al een rdelijk compensatie voor de kosten van de leden uit de districten. De tegemoed koming van Srd.5000 kan dan veel en veel minder worden.Advertentie

Suriname

Export groenten en fruit uit Suriname verminderd

Geplaatst

op

Groenten

De export van groenten en fruit naar Europa is mede als gevolg van de COVID-19-pandemie aanzienlijk verminderd. Surinaamse producenten werden eerder al geconfronteerd met fytosanitaire regels waaraan die moesten voldoen. Volgens Sadhana Janki, hoofd afdeling planten- en kwaliteitskeuringen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zijn vooral de commerciële bedrijven die exporteren naar de Europese Unie (EU) het zwaarst getroffen.

Hoewel er wel geëxporteerd wordt, zijn de hoeveelheden afgenomen. Dit alles heeft te maken met de COVID-situatie in de wereld. Wat ook een rol heeft gespeeld in de afname is het feit dat ook de inspectie is aangepast en er minder inspecteurs in een ruimte aanwezig zijn. Verder zijn er minder vluchten naar Nederland.

Agroproductenten moeten zich te midden van de COVID-19-pandemie beijveren om in het bezit te komen van het fytosanitaire certificaat. Dit is nodig voor het exporteren van bepaalde groente- en fruitsoorten naar de EU. De huidige fytosanitaire regels dateren van 14 december 2019. Groenten en fruit worden eerst geïnspecteerd voordat ze verzonden worden.

Minister Albert Ramdin van  Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt dat de regering bekijkt hoe de productie te verbeteren, zodat producten uit Suriname voldoen aan de EU-standaarden. Er zal verder ook worden gekeken naar uitbreiding van de markt in de regio.

Hij is er voorstander van om te kijken naar markten, die dichterbij van huis liggen zoals in het Caribisch gebied en Centraal- Amerika, waar er een markt is van 60 miljoen personen en ook in het brede Guiana Shield, waar er ongeveer 300 miljoen mensen zijn. Traditioneel is Suriname Europees georiënteerd, maar de bewindsman hoopt dat het land binnen afzienbare tijd ook andere markten kan aandoen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Bestuursambtenaar mishandeld door Politieagent

Geplaatst

op

Polish 20200920 143626123

De bestuursambtenaar Felayno Elliot verdeelde ook na reguliere werktijd pakketten voor behoeftigen toen hij werd aangehouden en ernstig mishandeld werd door een politieman. Dit is het verslag van  de bestuursambtenaar en zijn zus van het gebeurde. Op 19 september werkte Elliot tot in de kleine uurtjes in het ressort Munder. Toen hij richting huis ging werd hij tegen 02.00 uur door een politieagent gestopt ter hoogte van de van Idsingastraat.

De bestuursambtenaar reikte de politieagent zijn dispensatiebrief aan die niet werd aangenomen waarna hij direct een vuistslag in het gezicht kreeg van de later geïdentificeerde agent Radjen B. Na de slag geïncasseerd te hebben bukte de bestuursambtenaar om zijn valhelm op te rapen maar werd onder schot gehouden. Hij probeerde daarop zijn meerdere te bellen waarop de telefoon werd afgepakt en uitgemaakt. Hij werd in de boeien geslagen en meegenomen naar bureau Nieuwe Haven nadat hij nogmaals in het gezicht was geslagen.

De familie heeft volgens hun zeggen naar alle politieposten gebeld, maar op geen van de politiebureau’s zei men dat hij daar was. Zij kregen toen de informatie  dat hij op bureau Nieuwe Haven werd vastgehouden waarop ze met een hele groep, waaronder de districtscommissaris naar het politiebureau gingen. Het bleek dat ze op het politiebureau  hebben geweigerd om bestuursambtenaar Felayno Elliot water te geven of naar het toilet te sturen. De familie heeft hem na aankomst op het politiebureau met een visum van de politie  naar de EHBO gebracht waar bleek dat hij zwaar mishandeld was geworden en een inwendige bloeding had opgelopen.

De familie is ervan overtuigd dat de politie in de eerste instantie niet wilde zeggen waar de man werd vastgehouden zodat de zwellingen in zijn gezicht konden genezen. De familie en zijn directe werkgever laten het niet hierbij maar maken een zaak van het barbaars gedrag van de zogeheten wetsdienaar. –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen