dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

Geen geld voor werkzaamheden Medische Zending

lees ook ...

Collectie slavernij-achrieven toegevoegd aan Unescolijst

De Memory of the World register (MoW-register) van Unesco is verrijkt met archieven van tot slaaf gemaakten en hun nazaten uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit is een lijst met documentair erf...

Herman Jintie, directeur van de Medische Zending is bezorgd. Het geld dat de organisatie moet ontvangen over het tweede kwartaal van dit jaar is nog niet overgemaakt door de overheid. “We hebben het heel moeilijk als het gaat om de kosten die betaald moeten worden door de organisatie. De bijdrage die de overheid moet leveren als het gaat om de exploitatiekosten is belangrijk, want zonder dit geld wordt het moeilijk voor de Medische Zending,” aldus een bezorgde directeur Herman Jintie in gesprek met de pers.

Hierdoor kan de organisatie niet optimaal functioneren. De poliklinieken zijn wel normaal open in het binnenland.  De dienstverlening is gegarandeerd, ondanks een groot tekort aan middelen. Zowel het programma in verband met covid-19 als het reguliere kan niet zoals het moet. “We moeten doorgaan. De dienstverlening kan niet gestopt worden,” volgens de directeur.

“We zitten al in de tweede maand van het tweede kwartaal en hebben nog niets vernomen vanuit de overheid voor wat betreft deze kosten. Dit zorgt voor grote stagnatie en vooral in deze tijd,” legt Jintie uit. Hij heeft moeite met deze situatie.

De organisatie heeft al het papierwerk  in orde  gemaakt en opgestuurd naar het ministerie van Financiën en Planning, dus gaat hij ervan uit dat de stukken ook liggen bij minister Armand Achaibersing. Het is niet bekend, waarom minister Achaibersing nog niet is overgegaan tot uitbetaling van de kosten aan de Medische Zending.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen geld voor werkzaamheden Medische Zending