donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Geen fysieke hoorzittingen in Wanica Noord-West door covid-19 situatie

lees ook ...

Landbouwers Boven-Suriname krijgen Landbouwmachines

Het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning heeft op woensdag 22 maart jongstleden agrarische landbouwmachines en ander landbouw materiaal geschonken aan Landbouwers ...

De pandemie heeft belet, dat er dit jaar fysieke hoorzittingen zijn gehouden in het ressort Wanica-Noordwest om te komen tot een districtsplan. Districtscommissaris (dc) Suraksha Sital-Hirasingh van Wanica-Noordwest heeft dit meegedeeld. Een districtsplan en begroting  komt gewoonlijk na hoorzittingen tot stand. Deze zijn openbare vergaderingen van de ressortraadsleden, waar zij verantwoording afleggen van hun prestatie.

“We hebben het ressortplan geplaatst op de Facebookpagina van het commissariaat en ook op die van de ressortraadsleden (rr-leden). De mensen konden daar hun commentaar plaatsen of een e-mail opsturen met hun reactie op het ressortplan, omdat het plan betrekking heeft op de burgers. Er waren ook telefoonnummers doorgegeven waarop er gebeld kon worden,” zegt de burgermoeder.

Verder zegt zij dat er geen ressortsplan kan worden ingediend zonder dat de burgers en andere actoren zijn betrokken. Ook vind zij dat alles ordelijk is verlopen. Voorbereidingen worden nu getroffen om de komende hoorzitting fysiek te doen, omdat het districtsbestuur al is gekozen.

Ook de planning van het komend jaar wordt gepresenteerd tijdens de hoorzittingen, maar wordt alleen tijdens deze zitting gefinaliseerd. Ressortraden horen  eind februari hun ressortplan op te sturen naar de districtsraad, waarna het districtsplan wordt opgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen fysieke hoorzittingen in Wanica Noord-West door covid-19 situatie