dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Geen familie en vrienden bij Grassalco aangenomen

lees ook ...

Protesterende Inheemsen bieden petitie Voorzitter DNA petiti...

Een groep protestvoerende Inheemse vrouwen, die ondersteund werden door enkele burgers hebben op dinsdag 29 november jongstleden een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (D...

Directeur Wesley Rozenhout van Grassalco vindt het jammer dat het staatsmijnbouwbedrijf negatief in het nieuws is belicht. Tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement heeft NDP-assembleelid Patrick Kensenhuis indringende vragen gesteld over de situatie bij het bedrijf. Hij heeft onder andere aangegeven, dat er een aanzienlijk aantal personen is geaccommodeerd waaronder familie en vrienden.

Rozenhout zegt dat hij zeven personen van een bedrijf met een glo-diploma heeft aangetrokken als interieurverzorgster. Op maandbasis wordt er US$ 3000 bespaard, zegt hij. Hun contract bij het externe bedrijf was verlopen.

Bij de security had het vorige bedrijf zeventien mensen in dienst. Zij beveiligden naast het hoofdgebouw ook dat aan de Kaatsbalstraat. Toen moest US$ 16.000 op maandbasis worden betaald. Het bedrijf dat eigenlijk niet nieuw is heeft het laagste ingeschreven.

Kensenhuis heeft verder gesteld, dat de directeur van Grassalco een crusher zou hebben ingezet bij een houtmarkt zonder de juiste documenten. De parlementariër gaf verder ook aan dat de directeur een eigen securitybedrijf heeft opgezet dat diensten verleend aan het staatsmijnbouwbedrijf tegen fikse bedragen ondanks het bedrijf in financiële problemen verkeert. Volgens Rozenhout is hij niet de eigenaar van het securitybedrijf, maar een Hindoestaan. “Ik zou niet weten hoe het kan dat ik een securitybedrijf heb, dat op naam van iemand anders staat. Is gewoon een gekheid.”

Wereldwijd is gekeken wat een crusher kost. Het zou meer dan een miljoen US$ kosten om een crusher van zo’n formaat aan te schaffen. Een buitenlands bedrijf zou de crusher in China hebben gekocht om in Suriname in te zetten.

Na lang onderhandelen is het buitenlands bedrijf ermee akkoord gegaan om de crusher voor US$ 250.000 aan Grassalco te verkopen. Dit komt neer op minder dan 25 procent van de waarde ervan. “We hebben direct de kans genomen om het te kopen, omdat we ook hebben bereikt dat er nul procent rente over die aflossing loopt,” zegt Rozenhout.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen familie en vrienden bij Grassalco aangenomen