donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
4
(2)

Geen faillissement voor SLM

lees ook ...

Santokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroed...

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid het belang van eenheid tussen de diverse bevolkingsgroepen in ...

Paul de Haan, directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is niet op de hoogte van de geruchten als zou de luchtvaartmaatschappij failliet worden verklaard. Er wordt hard gewerkt aan het redden van de vliegmaatschappij en het winstgevend te maken. De SLM-topman heeft maandag het personeel toegesproken en zal frequenter informatie verstrekken aan hun over de situatie in het bedrijf.

“De situatie is niet rooskleuring; de financiële situatie en cash flow zijn slecht. Bovendien is COVID-19 niet goed geweest voor de totale luchtvaart. Er zullen harde wijzigingen komen om de vliegmaatschappij in stand te houden, zegt de SLM-directeur.  Onlangs is de maatschappij ook gestopt met de vluchten naar Belem en Port of Spain, omdat deze routes niet rendabel waren. Er zijn te weinig passagiers, terwijl de kosten voor het leasen of huren van een toestel enorm hoog zijn. De directie werkt eraan om over een eigen vliegtuig te beschikken. Dat is veel goedkoper, omdat de eigen piloten en cabinepersoneelsleden kunnen worden ingezet.

Surinam Airways kampt ook al jaren met het probleem van wurgcontracten met dure consultants die zijn gesloten door mensen die er belang bij hebben. De Haan geeft aan dat deze contracten allemaal beëindigd zijn.

Voor maandag had het bestuur van de Bond Personeel Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BP-SLM) alle medewerkers en gepensioneerden opgeroepen voor een spoedvergadering om te praten over de toekomst van de bedrijven. De bond had vernomen, dat de aandeelhouder voorbereidingen treft om de SLM failliet te verklaren. “Als het bedrijf failliet verklaard wordt en mensen hebben 40 dienstjaren erop zitten, dan weet je hoe laat het is,” zegt bondsvoorzitter Steven Samson.

Er zou er slecht of zelfs niet gecommuniceerd worden door de directie met het personeel. Het komt te vaak voor dat de werknemers informatie van het bedrijf via de media moeten vernemen. Ook is het zo dat berichten die door de directie als fake news worden betiteld, later op waarheid blijken te berusten. Marcia Clumper, secretaris van de bond, vindt dat de communicatie beter moet om de rust te bewaren in het bedrijf. Het wantrouwen is zo groot dat wat er wordt gezegd niet meer wordt aangenomen, zegt Clumper.

Financiële injectie
President Chandrikapersad Santokhi maakte onlangs tijdens een regeringspersconferentie bekend, dat de SLM een financiële injectie heeft ontvangen van de staat. Het gaat in deze om een bedrag van US$ twee miljoen. Dit bedrag is bedoeld om het bedrijf de ruimte te geven om een nieuwe start te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen faillissement voor SLM