Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geen extra kinderbijslag voor ambtenaren in Suriname

Geplaatst

op

Surinaamse Dollar

Ambtenaren komen niet in aanmerking voor de SRD 1.000 extra kinderbijslag per huishouden vanuit het COVID-19-Noodfonds. Hierover was enige onduidelijkheid ontstaan in wie wel of niet in aanmerking hiervoor komt. De tegemoetkoming is uitsluitend bedoeld voor personen, die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen, zei Angela Salmo, directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) tijdens de COVID-19-persupdate.

Er is een verschil tussen Algemeen Kinderbijslag (AKB) en Kinderbijslag (KB). AKB wordt uitgekeerd aan personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen en zich hebben geregistreerd bij het ministerie Sozavo. Kinderbijslag (KB) wordt uitgekeerd aan ambtenaren die dit jaarlijks kunnen aanvragen en wordt samen met het salaris gestort.

De COVID-19-Noodfonds maatregel van SRD 1.000 per huishouden wordt uitsluitend uitgekeerd aan de groep die geregistreerd staat bij het ministerie van Sozavo. Dit geldt dus niet voor ambtenaren, benadrukte ze. Voor de ambtenaren geldt dat de heffingskorting voor belastingen, van SRD 125 verhoogd is naar SRD 750 per maand.

Culturu.com

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder

Suriname

Stemdag in Suriname niet zonder fouten; verkeerde stembiljetten op vier stembureaus

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

De stemlokalen zijn vanaf vanmorgen zeven uur geopend. Echter verloopt deze niet zonder fouten. Op vier stembureaus zijn er verkeerde stembiljetten geleverd, met als gevolg dat personen ook verkeerd hebben gestemd. Op de Openbare School Tammenga was de stemming geschorst. Daar hebben 187 personen op een verkeerd stembiljet hun stem uitgebracht. Deze personen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten zijn naar het bureau gebracht.

Op de Openbare School te Pontbuiten hebben ook een aantal personen verkeerd gestemd. Het gaat om 66 personen. Deze personen zijn intussen achterhaald en konden van de juiste stembiljetten gebruikmaken. Ook in Para ging het mis. Vijftig personen hadden verkeerd gestemd. Gelukkig zijn deze personen gemakkelijk bereikbaar en mochten ze op de juiste biljetten kleuren. Het gaat namelijk om personen uit een dorp en dus gemakkelijk te achterhalen.

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), zegt dat de fout gelukkig op tijd is ontdekt en kon worden hersteld. Voor personen die verkeerd hebben gestemd kunnen op vertoon van hun identiteitskaart opnieuw stemmen, ook al is hun pink al gekleurd. Het OKB wil niet dat deze stemmen verloren gaan. De stemlocaties zijn tot vanavond zeven uur open

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen