woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Geen discriminatie ID-dienstverlening: Biza en CBB benadrukken gelijke behandeling

lees ook ...

Geestelijk leiderschap bidt samen met president voor welzijn...

Op maandag 19 februari begon president Chandrikapersad Santokhi zijn werkweek met een krachtig gebed voor het land en zijn volk, in aanwezigheid van diverse hindoe geestelijken uit zowel Suriname als ...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) delen mede dat het proces voor het afhalen van een E-ID kaart een specifieke procedure volgt. Hierbij worden onder andere vingerafdrukken afgenomen en wordt een viercijferige pin ingesteld. Dit proces neemt gemiddeld vijf tot zeven minuten in beslag per persoon.

Recentelijk heeft dit proces geleid tot een onfortuinlijk incident. Een burger die zich kort voor sluitingstijd bij een Bureau voor Burgerzaken (BvB) meldde voor het afhalen van zijn of haar E-ID kaart, kon ondanks het ontvangen sms-bericht niet worden geholpen. Het ministerie en het CBB betreuren het dat de betrokken burger een negatieve ervaring heeft gehad bij het desbetreffende bureau.

Ze begrijpen de zorgen van de burger en zijn actief bezig met het vinden van oplossingen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. “We streven ernaar om de openingstijden voor ID-dienstverlening te verruimen en zullen deze aanpassingen spoedig realiseren en bekendmaken.”

Daarnaast benadrukken het ministerie en het CBB dat er bij de dienstverlening aan de burger absoluut geen sprake is van discriminatie. Elke burger wordt gelijk behandeld. Het CBB biedt naast ID-kaartuitgifte diverse andere diensten aan, zoals paspoortaanvraag en -uitgifte, akteaanvragen en uittreksels.

Als organisatie blijft het CBB toegewijd aan het verbeteren van de dienstverlening en het waarborgen van een positieve ervaring voor alle burgers. Bij vragen of opmerkingen staat het CBB altijd klaar om van dienst te zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen discriminatie ID-dienstverlening: Biza en CBB benadrukken gelijke behandeling