zaterdag 23 september 2023
27.2 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Geen digitale autobescheiden tijdens controle

lees ook ...

Zuid-Korea ziet potentie in verdere samenwerking met Surinam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met de president van Zuid-Korea, Yoon Suk-Yeol. Deze ontmoeting vond plaats op 19 september 2023 in New York, waar beide staatshoofden deel...

De politie wil het veiligheidsgevoel in de samenleving waarborgen en vergroten. Regelmatige verkeerscontroles en roadblocks worden hierdoor uitgevoerd op verschillende locaties. Steeds vaker komt het voor dat automobilisten hun geldige stukken niet bij zich hebben, en in plaats daarvan een digitale foto op  hun mobiele telefoon laten zien.

De echtheid van de documenten kan hiermee niet worden gewaarborgd. Automobilisten worden op het hart gedrukt om dit gedrag achterwege te laten. Volgens de wet moeten de fysieke documenten van automobilisten aan de controlerende politieagent worden getoond.

Automobilisten zijn in overtreding, wanneer men de vereiste documenten niet fysiek kan overleggen. In dat geval krijgt de overtreder een proces-verbaal. Boete moet dan worden betaald. Overtreders kunnen in het uiterst geval verschijnen voor de verkeersrechter.

Rijden zonder een geldige keuring levert een boete op van SRD.1.500,-. Bezitters van een niet verzekerde personenauto, die deelneemt aan het verkeer, kan rekenen op een boete van SRD.5000,-

De zonen van Hermandad  zullen hun werk onverminderd voortzetten. De veiligheid moet worden gegarandeerd. Regels moeten worden gehandhaafd. Burgers worden op het hart gedrukt om zich te houden aan de bestaande regels. Onregelmatigheden kunnen gemeld worden op het nummer 115.

Bron Foto: KPS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen digitale autobescheiden tijdens controle