Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Geen dengue dreiging in Suriname, BOG blijft alert

Geplaatst

op

Dengue Muskiet. Foto Cdc

In Suriname houdt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), dwars door de COVID-19-pandemie, dengue nauwlettend in de gaten. Het aantal denguegevallen, dat wekelijks wordt geregistreerd door de verschillende poliklinieken en ziekenhuizen, vertoont een daling. “Maar wij blijven alert. Vanuit BOG-Nickerie zijn er op 13 mei wel meldingen binnengekomen van positieve gevallen. Daar zal beleid op worden gemaakt,” zegt BOG-directeur Minouche Bromet.

Als advies geeft zij mee om niet alleen de handen te wassen, maar ook de omgeving schoon te houden. De directeur vraagt ook, nu de regens gestart zijn, dat alle waterhoudende zaken binnen en rondom woningen worden geledigd.

Alhoewel er een daling is van het aantal positieve denguegevallen en er wekelijks zeven positieve personen worden geregistreerd, blijft het BOG alert. In januari is er vanuit het BOG alarm geslagen, omdat er een stijging was van dengue-besmettingen.

In Paramaribo, Wanica en een groot deel van Commewijne zijn daarna verschillende buurten bespoten. “In de tweede week van april zijn wij overgegaan van alarm- naar alertfase.”

Bromet zegt dat er bij de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) voor technische assistentie is gevraagd in het trainen voor resistentie bij de bespuitingen. “Want je kunt blijven bespuiten, maar als de muskieten steeds terugkomen, en dat kunnen we zien door onderzoek van de afdeling entomologie, moeten wij een ander plan uitzetten,” zegt Bromet.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen