woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Geen dagelijkse updates meer via officiële Covid-website

lees ook ...

Presidentiële werkgroep start huis-aan-huis onderzoek in Flo...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling (WIO) is van plan binnenkort te beginnen met een wetenschappelijk buurtonderzoek in Flora B en de omliggende gebieden. Het hoofddoel is het verzamelen...

Er zullen geen dagelijkse Covid-19-updates via de officiële website covid-19.sr meer plaatsvinden. Vanaf maart 2020 werd het Covid-19-dashboard door de toenmalige regering geïntroduceerd om de officiële ontwikkelingen te volgen rond het coronavirus in Suriname. Op covid-19.sr kon men gedurende twee jaren de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend nagaan.

De bedoeling van het dashboard was om iedere burger van meer uitgebreide informatie te voorzien gedurende de Covid-19-pandemie. Ook konden specifieke doelgroepen, zoals artsen en beleidsmakers, met behulp van de analyses de ondersteuning van de gemeenschap beter optimaliseren.

Het Covid-19-virus is al een aantal weken nauwelijks actief in Suriname. Er doet zich momenteel een trend voor, waarbij de samenleving naar het normale teruggaat. Dit brengt met zich mee dat de updates nu wekelijks zullen plaatsvinden in plaats van dagelijks. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal op zijn eigen website regulier de dagelijkse Covid-19-cijfers bekendmaken.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vraagt de gemeenschap wel alert te blijven, omdat het virus nog aanwezig is. “Daarom is het belangrijk om juist nu te vaccineren zodat we straks beter beschermd zijn als het virus weer oplaait”, aldus de bewindsman. Hij benadrukt dat vaccinatie nog steeds de beste bescherming tegen het virus is.

Suriname telt volgens de laatste Covid-update 1328 doden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen dagelijkse updates meer via officiële Covid-website