dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Geen Bijbetalingen meer bij Particuliere Laboratoria

lees ook ...

VVD bespreekt zaken die negatieve invloed hebben op bevolkin...

De Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) heeft ook deelgenomen aan de voorgesprekken op het Kabinet van de President in verband met de gestructureerde nationale dialoog. Alice Amafo en haar...

Bij particuliere laboratoria hoeven burgers vanaf 15 september geen bijbetalingen meer te doen. Na overleg tussen het Ministerie van Financiën en Planning, het Staatsziekenfonds (SZF) en het Ministerie van Volksgezondheid is er een oplossing voor dit probleem gevonden.

Het Ministerie van Financiën en Planning zal de meerkosten tot eind december 2021 betalen, onder voorwaarde dat er een kostprijscalculatie wordt overlegd. Op basis van die kostprijscalculatie zal dan het definitieve bedrag worden overeengekomen met de particuliere laboratoria. Dat kan zowel hoger als lager uitkomen. De meerkosten bedragen thans op basis van 60% verhoging, circa SRD 5 miljoen per maand.

De afgelopen acht weken moesten burgers met een SZF-verzekering voor laboratoriumonderzoek bij particuliere laboratoria bijbetalen. Dat gold niet voor de laboratoria van de ziekenhuizen en overheid. Het probleem is ontstaan toen particuliere laboratoria hun prijzen verhoogden zonder een overeenkomst met het SZF hierover. De inkomsten uit de SZF-premies waren helaas onvoldoende om de meerkosten op te vangen.

Het SZF heeft op 14 september een voorlopige overeenkomst getekend met Health Control, Medilab en Mylab. De samenleving is inmiddels door het SZF geïnformeerd dat er vanaf 15 september geen bijbetalingen meer nodig zijn. Het Ministerie van Financiën en Planning geeft aan dat tijdelijk belastingmiddelen hiervoor worden aangewend, maar in de toekomst moeten de SZF-premies deze kosten dekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen Bijbetalingen meer bij Particuliere Laboratoria