donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
3
(2)

Geen bermbebouwing meer toegestaan

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

In het uitgebrachte Jaarverslag van het Ministerie van Openbare Werken (OW) 2022, geeft minister Riad Nurmohamed aan dat er per 1 januari  geen vergunning meer wordt verleend om te bouwen op bermen. Er bestaan nu nieuwe richtlijnen voor vergunningen en drempels. Het ministerie zal alleen voor scholen een uitzondering maken. Ook achterstanden in ontwateren moet worden ingehaald.

De bewindsman heeft de dc’s,  hoofden van districten, en de buurtmanagers van het Korps Politie Suriname (KPS) al op de hoogte gesteld. Alles wat met illegale bouw te maken heeft zal agressiever aangepakt worden. “Niemand hoeft daarvoor meer een vergunning in te dienen”, zegt de bewindsman. “Ook wat drempels betreft houdt het op”.

Men is al bezig met verlaten percelen. Het initiatief in de binnenstad van Paramaribo is verduurzaamd, omdat het heeft gewerkt. Dit staat nu onder beheer van OGA en OW zal het monitoren. Districthoofden zijn opgeroepen om dit te noteren in hun district en door te geven aan OW. Indien er geen reactie is wordt de procedure van intrekking binnen drie maanden ingezet.

Zakenpanden en overheidsgebouwen moeten in de toekomst ook voorzieningen hebben voor mensen met een beperking

Vuilophaal zal in 2023 landelijk overgaan tot het scheiden van vuil. Dit werkt al goed in ressort Blauwgrond. De informatie hierover zal tijdig worden doorgegeven, zodat de bevolking op de hoogte zal zijn van de manier waarop het systeem werkt. Dit zal de kosten voor Onoribo verlagen.

Wegen zullen niet betegeld of geasfalteerd worden in het nieuwe jaar. Er zal geïnvesteerd worden in machines, om straten die dat behoeven te egaliseren of te lappen waar nodig, maar het materieel is aan vervanging toe.

Er is achtersatnd in ontwateringswerken van een kwartaal, maar begin komend jaar, hoopt de minister projecten van de pompgemalen op te starten. Lokaal budget en donormiddelen worden ingezet hiervoor. Deze handeling moet het waterprobleem duidelijk verminderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen bermbebouwing meer toegestaan