maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
4.5
(2)

Geen beraad meer bij Surinaamse Politie Bond

lees ook ...

Politieonderzoek naar strafklacht tegen regeringsleden nader...

Het Openbaar Ministerie Suriname (OM) heeft aangekondigd dat het politieonderzoek naar aanleiding van een anonieme strafklacht tegen regeringsautoriteiten zich momenteel in een vergevorderd stadium be...

Er zal nu geen algemene ledenvergadering van de SPB meer gehouden worden voor het DNA-gebouw. Het beraad is ook afgelopen vrijdag beëindigd, en het politiewerk is volledig weer hervat door de leden. Afgesproken is met de president dat partijen na een week weer bij elkaar zullen komen. De voorzitter van Surinaamse Politie Bond is niet ontevreden over het gesprek met de president.

Het bestuur van de bond zet de besprekingen voort met de regering. De bond is begonnen met een beraad dat uitliep in een actie, toen duidelijk werd dat de twee hoofdinspecteurs Gentle en Hellings waren ontslagen uit de politiedienst. Het is niet uitgesloten dat er een alv wordt uitgeschreven voor deze week.

De president staat open voor het gesprek met de bond en heeft een werkgroep ingesteld. Het bestuur van de bond en de werkgroep zijn het op bepaalde punten niet eens met elkaar. Hiervan is een verslag gemaakt, dat aan de president zal worden aangeboden. De bedoeling is dat het bestuur weer wordt uitgenodigd. “Wanneer we zien dat we niet eruit komen, dan gaan we sowieso naar de groene tafel moeten”, volgens Eijk. Hij draagt de overtuiging dat het recht aan de kant van de Politiebond is, omdat er volgens hen veel fouten  zijn in de resolutie.

De kortgedingrechter kan gevraagd worden om de werking van het besluit te schorsen in afwachting op het resultaat van de bodemprocedure. Dit is de volgende stap van de Politiebond.

“Nu zijn de heren officieel nog met ontslag, omdat de resolutie nog niet is ingetrokken”, aldus Eijk. Verder is er nog geen beroep gedaan op de kortgedingrechter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen beraad meer bij Surinaamse Politie Bond