zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Geen avondklok meer in Suriname, feesten niet toegestaan

lees ook ...

De regering in Suriname heeft besloten om vanaf 21 februari de avondklok die gold van 23.00 uur tot 05.00 uur op te heffen. Dit heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, zondag, op een regeringspersconferentie bekendgemaakt. Met de opheffing hiervan komt er na twee jaar een eind aan het uitgaansverbod. Vanaf maart 2020 gold de avondklok in Suriname. 

De uitzonderingstoestand is aangepast naar code oranje. De code zwart voor ziekenhuizen komt op te vervallen, zei de minister. Tijdens de persconferentie heeft de bewindsman benadrukt dat het voorlopig nog verboden is om te feesten. Ook huisfeesten zijn niet toegestaan.

De aangepaste openingstijden voor winkels en andere etablissementen komen te vervallen. De bijzondere maatregelen voor nationale feestdagen komen weg te vallen. Het samenscholingsverbod is bijgesteld tot maximaal 50 personen.

Bijeenkomsten voor rouwzittingen en uitvaarten zijn toegestaan uitsluitend indien en voor zover niet meer dan 50 personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn, indien de ruimte anderhalve meter afstand toelaat, en met inachtneming van de voorschriften en de preventieprotocollen van deze bedrijven.

Gebedshuizen zijn opengesteld onder de voorwaarde dat er zich, afhankelijk van de oppervlakte, in beginsel maximaal 50 personen per keer in de ruimte bevinden. Indien de ruimte met inachtneming van de voorschriften toelaat dat er meer dan 50 mensen aanwezig zijn is dit toegestaan, mits de voorschriften en protocollen strikt worden toegepast. De overheid blijft in conclaaf met de gebedshuizen. Thuiskerkdiensten waaraan personen deelnemen die van buiten de huishouding komen, zijn niet toegestaan.

Alle overheidskantoren zijn in deze periode open. Dit met inachtneming van de geldende preventieprotocollen en met specifieke instructies van de desbetreffende ministers.

Het is verboden in deze periode de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten van welke aard dan ook, open te hebben:
a. nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke;
b. bordelen;
c. bars.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen avondklok meer in Suriname, feesten niet toegestaan