zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Geen armoede in Suriname bij herverdeling, zegt Karel Eckhorst

lees ook ...

Surinaamse patiënten weer naar Colombia

Suriname is weer in de gelegenheid om patiënten die hoog complexe zorg nodig hebben uit te zenden naar Colombia. Een delegatie van het ‘Hospital Internacional de Colombia’ in Bucaramanga, Colombia is ...

De Surinaamse Karel Eckhorst(54) Macro-econoom, onderhandelt voor Suriname met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar hij werkt ook voor het IMF. Hij zei kort geleden in een gesprek met de Volkskrant dat hij daarvoor tijdelijk toestemming heeft gekregen van het ethisch comité van het IMF. 

Sommige mensen vinden dat wij olieputten moeten verkopen om aan US Dollars te komen. Eckhorst zegt daarover: “Dat lost het fundamentele probleem van Suriname nog altijd niet op, namelijk dat onze economie te sterk afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen. We hebben perioden gekend waarin we die paar miljarden hebben binnengehaald. En toch hebben we al twee keer op de stoep gestaan bij het IMF.”

Verder geeft hij aan:”We hebben uiteindelijk geen geldprobleem, maar een leiderschaps-probleem. Met wat we als land nu al verdienen zonder olie en gas, zouden we iedereen een menswaardig bestaan moeten kunnen geven. Maar daarvoor moet er wel een betere herverdeling plaatsvinden.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen armoede in Suriname bij herverdeling, zegt Karel Eckhorst