zondag 28 mei 2023
25.5 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Geen armoede in Suriname bij herverdeling, zegt Karel Eckhorst

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

De Surinaamse Karel Eckhorst(54) Macro-econoom, onderhandelt voor Suriname met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar hij werkt ook voor het IMF. Hij zei kort geleden in een gesprek met de Volkskrant dat hij daarvoor tijdelijk toestemming heeft gekregen van het ethisch comité van het IMF. 

Sommige mensen vinden dat wij olieputten moeten verkopen om aan US Dollars te komen. Eckhorst zegt daarover: “Dat lost het fundamentele probleem van Suriname nog altijd niet op, namelijk dat onze economie te sterk afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen. We hebben perioden gekend waarin we die paar miljarden hebben binnengehaald. En toch hebben we al twee keer op de stoep gestaan bij het IMF.”

Verder geeft hij aan:”We hebben uiteindelijk geen geldprobleem, maar een leiderschaps-probleem. Met wat we als land nu al verdienen zonder olie en gas, zouden we iedereen een menswaardig bestaan moeten kunnen geven. Maar daarvoor moet er wel een betere herverdeling plaatsvinden.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen armoede in Suriname bij herverdeling, zegt Karel Eckhorst