zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Geen acties meer bij RGD

lees ook ...

Mac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) ontving enkele jongerenleiders om uitdagingen rondom hun functioneren te bespreken. De bijeenkomst omvatte jongerenvertege...

De acties bij de Regionale Gezondheidsdienst zijn per 11 april opgeschort. Rakesh Gajadhar Sukul directeur bij het ministerie van Volksgezondheid (VG), garandeert dat er gewerkt wordt aan het inhalen van de achterstallige overbruggingstoelage betalingen rond eind april. De RGD-bond en de overheid hebben op 8 april jongstleden de knelpunten besproken.

“Er is al berekend dat eind van deze maand de middelen vrijgemaakt worden, van februari maart en april”, zegt Sukul. Hij meent dat de achterstanden over de maanden maart en april zijn ontstaan door “administratieve processen voor het vrijmaken van de middelen”. Deze zijn bij een instelling als de RGD anders dan bij de ambtenaren, voor wie de overbruggingstoelage in de eerste plaats bedoeld was. Dit heeft men de bond ook duidelijk gemaakt.

De betrokken ministeries hebben het lobby werk verricht om alle administratieve processen af te krijgen. Deze samenwerking was nodig om de betalingen volgens de juiste standaarden te doen geschieden.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen acties meer bij RGD