woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Geen actie meer bij AZP

lees ook ...

Deskundigen en president Santokhi bespreken toekomst van gro...

Deskundigen kwamen opnieuw bijeen om de effectieve aanpak van het grondenvraagstuk te bespreken. Het nieuwe gedigitaliseerde systeem van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), waaraan de a...

Het werk bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is hervat. De actie is opgeschort. Men is overgegaan tot normalisatie, omdat er een schikking is bereikt bij de rechter. De leiding van het AZP is samen met het ministerie van Volksgezondheid naar de rechter gestapt om dit te bereiken, omdat de bond vrijdag in actie was, en het personeel vroegtijdig vertrok. Voor cruciale diensten werd er een uitzondering gemaakt.

De bond en het ministerie hebben geen overeenkomst bereikt over de ingangsdatum van de toelage. Het ministerie heeft bepaald dat de uitgangsdatum april is, terwijl de bond reden heeft om maart te kiezen. Via de rechter is afgesproken dat het ministerie zal afstemmen met de regering. In de tussentijd is de actie opgeschort.

Ook vinden de directie en het ministerie dat er geen enkele grond is voor deze actie. De overheid zal de ‘brain drain toelage’ donderdag overmaken. Het is een bedrag tussen de SRD 2.500 en SRD 6.500.

De bond heeft zijn leden op de hoogte gebracht van de schikking, en van het feit dat de toelage, morgen wordt overgemaakt.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen actie meer bij AZP