dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Geen actie meer bij AZP

lees ook ...

Zorgwekkende suïcidecijfers onderstrepen belang van mentale ...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral door de impact van de COVID-19- pandemie. Deze crisis benadrukte dat iedereen op zijn tijd zorg nodig heeft, zo...

Het werk bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is hervat. De actie is opgeschort. Men is overgegaan tot normalisatie, omdat er een schikking is bereikt bij de rechter. De leiding van het AZP is samen met het ministerie van Volksgezondheid naar de rechter gestapt om dit te bereiken, omdat de bond vrijdag in actie was, en het personeel vroegtijdig vertrok. Voor cruciale diensten werd er een uitzondering gemaakt.

De bond en het ministerie hebben geen overeenkomst bereikt over de ingangsdatum van de toelage. Het ministerie heeft bepaald dat de uitgangsdatum april is, terwijl de bond reden heeft om maart te kiezen. Via de rechter is afgesproken dat het ministerie zal afstemmen met de regering. In de tussentijd is de actie opgeschort.

Ook vinden de directie en het ministerie dat er geen enkele grond is voor deze actie. De overheid zal de ‘brain drain toelage’ donderdag overmaken. Het is een bedrag tussen de SRD 2.500 en SRD 6.500.

De bond heeft zijn leden op de hoogte gebracht van de schikking, en van het feit dat de toelage, morgen wordt overgemaakt.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen actie meer bij AZP