zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

Geef dit land toch niet over….. !

lees ook ...

Surinaamse regering belooft meer steun aan ouderen na senior...

Tijdens een hartverwarmende seniorendag in het Family Baldew Events Center aan de Frederikshoopweg werden ruim 300 senioren extra in het zonnetje gezet. Met lof en dankbaarheid sprak het staatshoofd z...

Get up stand up! stand up for your right, don’t give up the fight !                             -Bob Marley   

All that is necessary for the triumph of evil, is that good man do                                nothing     –Edmund Burke

Bovenstaande zijn de gouden regels voor elke samenleving die niet onder de voet gelopen wil worden. Een samenleving van maar 600.000 man die een paradijs heeft om in te leven mag niet in armoede gehouden worden door diefstal van hen die het land leiden en hebben geleid.

Al veertig jaren glijdt deze samenleving steeds dieper af, met af en toe een kleine opleving omdat onze samenleving klein is en er niet veel voor nodig is om een goed leven te hebben. En we hebben El Dorado, goud waar de wereld naar vraagt en wij hebben vruchtbaar land. Neen, er is geen enkele reden waarom we het moeilijk zouden moeten hebben, geen enkele!

Maar als er aan vele personen drie of vijf dubbele hoge salarissen worden betaald; familieleden en vrienden die gematst moeten worden of betaald voor sponsoring van de partij, dan blijft er niet veel over voor de samenleving. Als er elke keer honderden of wel duizenden personen in dienst moeten treden van de overheid als er een nieuwe regering in dienst komst, gaat al ons geld naar ambtenaren die ledig zitten en vooral de vijfdubbel betaalde ambtenaren. Zij zijn geen octopussen dat ze zich zouden kunnen verdelen om vijf baantjes te doen.

Als de president zelf zo achterlijk doet om zijn echtgenote in de RvC van Staatsolie te plaatsen om daar US dollar 5000 te gaan verdienen, dan moet hij onze president niet zijn. Het is achterlijk en hongerig gedrag, alsof je niet genoeg verdient om je vrouw te eten te geven en haar te kleden. Zo iemand is a ‘LOW LIFE’ in American slang.

En de gore ondergrondse diefstal constructies die zo haastig worden georganiseerd alsof men bang is in vijf jaar tijd niet miljarden US Dollars op hun rekening te hebben bijgeschreven. Het zijn eigenlijk geen diefstallen, maar roofconstructies die door de mafia van dit land, die blijkbaar in de leiding zit, opgezet worden. Het is teveel om allemaal op te noemen, maar hier zijn er enkele, dan kunt u ze opzoeken:

NEW SURFIN NV, waarvan de coalitiepartners niets afwisten en waar US dollars 02 MILJARD in gestort zou worden door een Italiaans bouwbedrijf, hoorden we een jaar later. (Ik zie u al denken, aha, Mafia).

En dan dat Deense waterstofbedrijf, De Hybrid Power System Group(HPSG), die had verzonnen dat ze met bekende bedrijven samenwerkten. In elf jaar tijd, lieten zij veertien keer verschillende bedrijven failliet gaan. Met dit bedrijf  had de Surinaamse overheid al een contract getekend, zonder ook maar een achtergrond onderzoek te hebben gedaan. En als het bedrijf de ongetwijfeld zeer grote lening die zij zochten had gekregen, dan was het werk, als zij dat al in staat waren te doen, doorgegaan en zou Suriname contractueel voor USD 100.000 per jaar vast zitten voor stroomlevering.

En de termijndepositos voor de handelsbanken waarbij men het Surinaamse volk voor 800.00 en 900.000 SRD ‘s per ingelegde miljoen heeft oplicht. Wie betaald er nu 80 en 90 procent rente? Dat is oplichting van de Staat Suriname.

En wat vindt u van de bollywood filmmakers die hier waren gekomen om een film te maken, maar eigenlijk gewoon hiernaar toe waren gehaald om voor 28 zetels te zorgen voor de oranje partij. Precies daarvoor kwamen er ook Haitianen openlijk bij duizenden, tijdens de lockdown notabene, wekelijks naar Suriname om meer oranje stemmers te hebben en om een sponsor van de politieke partij te betalen.

Er zijn nog vele van deze waanzinnige verhalen, maar dit is voorlopig voldoende om uw hoofd te laten suizen. Het punt dat hiermee gemaakt wordt, is dat deze regering, net als de vorige trouwens, een serieuze en georganiseerde roversbende is, een tikje erger feitelijk.

Hiermee moet duidelijk worden dat we de strijd niet moeten opgeven. Ze willen ons berooid achterlaten en in 2025 miljarden US dollars op hun rekening hebben ook al komen ze nooit meer aan de macht. De strijd moet door gaan, anders tekenen we onze eigen ondergang.

Hier een gedicht van de Surinaamse dichter Marcel de Bruin 

          Dagorder

   Geef dit land toch niet over,                                                                                             wij zijn nog niet allen dood
     Al lijkt het bijwijlen somber,                                                                                           ons hart blijft heroïsch en groot
    Geef het niet over, verman u,                                                                                          bezie het beminde bezit
   Het erfdeel van onze vaderen is dit.                                                                                 Zij en ik en de felle rebellen,
   Wij zwaaien geen witte vlag,                                                                                           maar verbeiden hardnekkig, verbeten
  de trotse bloedeigen dag.                                                                                                Geef het niet over, Sta recht!
  Kerf uit uw wonden de etter en vecht.
CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeef dit land toch niet over..... !