vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Geef brand geen kans

lees ook ...

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Surina...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrou...

In deze periode van aanhoudende droogte is kans op brandrisico’s het meest aanwezig. De onderstaande aandachtspunten en adviezen worden gegeven, om de kans tot brand tot een minimum beperken, of zelfs wegwerken.

Als u jonge kinderen in huis heeft kunt u beter geen aanstekers aanschaffen die op speelgoed lijken, zoals autootjes, poppetjes etcetera. gebruik ‘kind veilige’ aanstekers die voorzien zijn van een ‘lock’ en plaats deze toch zo danig dat ze er niet gemakkelijk bij kunnen komen.

Controleer de regulator en gasleiding regelmatig op lekkage. Dit kan je doen door zeepsop aan de totale slanglente en regulator aan te brengen
Wist u dat de regulator van de gascilinder een vervalperiode erop heeft staan? Let op dat deze periode niet wordt overschreden en u uw regulator op tijd laat vervangt.

Bij gaslucht moet u geen vuur aanmaken en ook geen elektrische schakelaars of apparaten inschakelen. Ventileer de ruimte zo gauw mogelijk door ramen en deuren open te doen, check de afsluiters of leidingen op lekkages.

Het is een groot brandgevaar als uw gascilinder binnen in de keuken naast het gasfornuis is opgesteld. (in de volgen serie zijn er adviezen en tips waar en hoe gascilinders op te stellen)

Maak indien nodig gebruik van de diensten van de storingsdienst voor gas op 472828.

 

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeef brand geen kans